Prazul este utilizat atât în stare crudă în salate, cât şi la gătit. Partea comestibilă este porţiunea albă a plantei, dar şi frunzele. Prazul este foarte bogat în apă, care se regăseşte în proporţie de 90%, dar şi în vitaminele A, C, E, K şi câteva vitamine din grupul B.

Prazul

Citeste si: Varză călită. Așa se prepară corect! Ingredientul care îi dă tot gustul

De asemenea, în praz mai regăsim fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu şi magneziu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Prazul este indicat a fi consumat de către oricine, dar îndeosebi de persoanele care ţin o dietă de slăbit, cele care suferă de reumatism, anemie, artrită, cele care au depistat valori mari ale colesterolului în sânge, persoanele care suferă de constipaţie sau care îşi doresc pur şi simplu întărirea sistemului imunitar.

Prazul

Citeste si: Piața legumelor amenințată de un virus periculos

Prazul este foarte util în îndepărtarea paraziţilor intestinali şi poate fi utilizat şi pentru îngrijirea părului.

Citeste si: Lintea. Super-alimentul care îți prelungește viața! Ce este, de fapt, și cum se prepară corect

Prazul

Prazul este unul din alimentele care îndepărtează colesterolul într-un mod foarte eficient, scrie adevarul.ro. Frunza de praz, eficientă în arteroscleroză şi ateroscleroză, deoarece conţine o mulţime de compuşi sulfuraţi care distrug grăsimile de sub piele.

Citeste si: Avocado. Cum păstrezi fructul intact zile întregi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si