Cod galben de ploi în România! Meteorologii ANM au emis o avertizare de vreme rea, care afectează mai multe județe din sud-estul țării. Cât va fi valabil și care sunt, cu exactitate, zonele afectate?

Cod galben de ploi în România

Adminstrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea. Meteorologii au pus sub cod galben de ploi mai multe județe.

Citește și: Nu consuma asta pe timp de vară! Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: „Le-a apărut atrofie cerebrală”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Precipitațiile rămân în România!

[Sursa foto: istockphotos]

Codul galben de ploi a început de la ora 10:00 și este valabil până la ora 23:00.

Printre fenomenele vizate sunt instabilitatea atmosferică și căderea de cantități însemnate de apă. Județele aflate sub cod galben de ploi sunt: Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și jumătatea vestică a județelor Tulcea și Constanța.

"În nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În sud-estul țării se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină", se arată în informarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: VIDEO Ravagii în urma furtunilor cu aspect de uragan! Un cioban a murit după ce a fost trăsnit și o întreagă pădure a fost pusă la pământ

Harta- cod galben de ploi

[Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si