Close sidebar
Close sidebar

Prefectul Capitalei, mesaj despre școlile din București care rămân ÎNCHISE

Școlile din București vor fi redeschise luni după "scenariul galben", adică vor merge fizic la școală doar copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din clasele terminale. Vor fi cinci unități de învățământ care vor face în continuare cursuri online, anunțat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Razvan Ilie,

Traian Berbeceanu. declarații după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe tema redeschiderii unităţilor de învăţământ.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cursurile vor fi reluate faţă în faţă începând de luni în unităţile de învăţământ din Capitală, cu excepţia a cinci şcoli, a anunţat, vineri, prefectul Traian Berbeceanu.

" Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti- preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale.(...) Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online",

a precizat Traian Berbeceanu. 

Citeste si: Noi vești de la Ministerul Educației. S-a schimbat structura anului școlar

Cele cinci școli închise, în sectorul 6

Potrivit prefectului Capitalei, situaţia acestor cinci unități este generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor.

Traian Berbeceanu a făcut aceste precizări după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe tema redeschiderii unităţilor de învăţământ.

Citeste si: Un copil de 6 ani și bunica lui, atacați de doi câini agresivi ieșiți dintr-o curte

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a anunţat, joi seară, că cinci şcoli din Drumul Taberei se află încă în proces de reabilitare, astfel că nu vor putea fi funcţionale începând de luni, 8 februarie. Elevii vor fi relocaţi la alte şcoli şi vor avea cursuri atât de dimineaţa, cât şi după-amiază.

Şcolile vizate sunt Şcoala gimnazială nr.197, Şcoala Gimnazială ”Adrian Păunescu”, Şcoala Gimnazială nr.59, Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Constantin şi Elena” şi Şcoala Gimnaziala ”Sfântul Andrei”. Elevii vor învăţa, fie în săli de clasă amenajate în containere, fie vor fi relocaţi şi vor învăţa în două schimburi.

Ce școli râmân închise în țară- LISTA COMPLETĂ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că în prezent sunt 149 de localităţi din ţară în scenariul roşu şi 903 în scenariul galben, lista unităţilor administrativ-teritoriale cu încadrarea în scenarii fiind afişată pe site-ul ministerului.

Ministrul a reluat precizările referitoare la condiţiile în care se suspendă cursurile şi a subliniat că că elevii cu vulnerabilităţi care au adeverinţe nu sunt obligaţi să le reînnoiască. "Fără rabat de la portul măştii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esenţial", a subliniat Cîmpeanu.

Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Se caută bucătari, tâmplari, electricieni sau instalatori pentru Antarctica. Salariul anual și alte beneficii- antena3.ro

Citeste si: Ministrul Educației: „Simulările sunt mai importante în acest an mai mult decât oricând”

"Am afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei lista tuturor celor 3.100 de UAT din România cu încadrarea în scenarii, în aşa fel fiecare părinte, profesor, elev să ştie cum se vor întâmpla lucrurile după 8 februarie.

Prin consultarea listei se poate afla în ce fel se vor derula lucrurile din 8 februarie. Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale", a afirmat Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Care sunt localitățile în care rămân închise școlile

Lista orașelor din România cu încadrarea în scenarii o puteți găsi aici 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a arătat că, la grădiniţă şi învăţământul primar, la primul caz de infectare se suspendă cursurile pentru 14 zile.

La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă.

Citeste si:  Cinci școli din Capitală nu se vor deschide luni. Ce sa va întâmpla cu elevii

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, orarul va fi adaptat. "Nu dorim să ducem copiii să facă în aceeaşi zi şi ore fizice şi ore online", a spus el.

Ministrul a subliniat că se insistă pe respectarea distanţării fizice de minim un metru şi a menţionat că pentru a nu ajunge în situaţii absurde, mizează pe capacitatea organizatorică a directorilor.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Robi, dezvăluiri surprinzătoare despre doi concurenții din Casa Iubirii, sezonul 4. Ce a spus Moldo despre Iasmina: "Îl cred și o să spun și de ce"- radioimpuls.ro

Citeste si: Se caută bucătari, tâmplari, electricieni sau instalatori pentru Antarctica. Salariul anual și alte beneficii- antena3.ro

Cîmpeanu a reiterat că elevii cu vulnerabilităţi care au adeverinţe nu sunt obligaţi să reînnoiască adeverinţele.

Adeverinţele obţinute acum în semestrul II vor putea fi transmite electronic către diriginţi. Pentru cei care prezintă simptome specifice COVID în oricât de mică măsură se recomandă să nu intre în colectivitate şi nu se vor pune absenţe în aceste situaţii.

Citeste si:  Sorin Cîmpeanu: „Dacă elevul prezintă simptome şi nu vine la şcoală nu se pun absenţe”

Aglomerația din școli ”nu va fi așa mare”

Ministrul Educației a afirmat că, scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenţei fizice, aglomeraţia nu va fi aşa mare.

"Fără rabat de la portul măştii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esenţial", a mai spus Cîmpeanu.

Acesta a menţionat că a cerut autorităţilor locale responsabile cu transportul şcolar să se asigure la respectarea condiţiilor de transport şcola, situaţia fiind identificată ca o vulnerabilitate majoră. De asemenea, vor fi controale petnru respectarea regulilor la transportul şcolar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI