Arhiepiscopia Tomisului pregătește 150.000 de sticle cu aghiasmă care vor fi distribuite credincioșilor după slujba de Bobotează de vineri.  Sticlele vor fi umplute cu aghiasmă din butoaiele instalate în fața Catedralei Arhiepiscopale.

Ce a declarat ÎPS Teodosie

Zeci de voluntari lucrează la etichetarea celor 150.000 sticlelor cu apă sfințită.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunțat marți, 3 ianuarie, cum se va desfășura slujba de Bobotează din acest an.

Acesta a transmis că nu va mai urca pe cisternă, ca în anii trecuți, pentru că acum are destul butoaie.

Citește și: Se spală de Bobotează 2023? Tradiții și obiceiuri pentru marea sărbătoare de pe 6 ianuarie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Va fi apă curată, sfințită în aceste butoaie. Vom aduce cisternele cu apă începând cu ora 05.00. Vor fi 25 de butoaie. Urc pe acele serpentine, dar merg drept. Nu cred că mai e nevoie să urc pe cisternă", a spus Teodosie. 

Slujba va avea loc la ora 8 dimineața

Cel puțin 20.000 de credincioși sunt așteptați anul acesta la Slujba de Bobotează.

Citește și: Mesaje de Sfântul Ion 2023. Felicitări originale pentru cei care își sărbătoresc numele pe 7 ianuarie

Slujba de Bobotează va avea loc vineri, de la primele ora 8 dimineața urmată, la ora 11 și jumătate, de tradiționala Procesiune de Bobotează. Faleza Constanţei este parțial închisă din cauza lucrărilor de reabilitare a Cazinoului. 

Citește și: Cazul care a șocat o țară întreagă: Un bebeluș care a fost abandonat acum 2 ani printre gunoaie, va ajunge în custodia mamei biologice

Conform tradiției, IPS Teodosie va merge de la Catedrală într-un car tras de boi. Odată ajuns în port va arunca trei cruci în apă, iar cei mai curajoși vor înota ca să le recupereze.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si