Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, că se va discuta din nou despre certificatul verde profesional, existând varianta depunerii unui nou proiect, pe lângă cel aflat deja în Parlament, la iniţiativa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Citeste si: Durerea în gât, primul simptom în cazul variantei Omicron. Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment pentru români după valul 4

Nicolae Ciucă: Am solicitat să avem aplicabilitate dependentă de indicatorii de incidență 

”S-a luat în discuție să se inițieze alt proiect al certificatului la inițiativa Ministerului Sănătății. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru este vorba de introducere a unor elemente de timp care să fie stabilit în funcție de indicatorii de incidență și așa ar exista o claritate în aplicarea lui. Am solicitat domnului ministru să avem partea aceasta de aplicabilitate dependentă de indicatorii de incidență. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Nicolae Ciucă, marți după-amiază.

Citeste si: CNSU a stabilit noi reguli pentru persoanele care ajung în România în perioada 10 decembrie-8 ianuarie

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Întrebat cu care dintre variantele de proiect legislativ este de acord, Ciucă a afirmat: ”Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”.

”Au fost discuţii aseară. În momentul de faţă, este un proiect de lege în dezbatere la Camera Deputaţilor şi s-a luat în discuţie să se iniţieze un alt proiect la iniţiativa ministrului Sănătăţii. Din discuţiile avute cu domnul ministru al Sănătăţii, este vorba despre introducerea unor elemente de timp, care să fie stabilit în funcţie de indicatorii de incidenţă şi ar exista o claritate în aplicarea lui”, a precizat

Ciucă, potrivit News.ro.  

Citeste si: Autoritățile pregătesc relaxări pentru revelion

Florin Cîțu: Se va întârzia campania de vaccinare

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a declarat că nu a văzut şi nu ştie ce prevede noul proiect de lege pentru introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă care ar putea fi asumat de Guvern şi ulterior adoptat de Parlament.

Liderul PNL a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost de acord să existe un nou proiect privind certificatul verde, însă în opinia sa depunerea unei noi propuneri legislative în Parlament va întârzia campania de vaccinare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si