Dimitri E, alături de un complice de al său au spart un bancomt din St. Gallen în luna decembrie a anului 2019 de unde au plecat cu suma de 126.600 de franci elvețieni. Pagubele materiale pe care le-au provocat ajung la peste 100.000 de franci. Procesul celor doi începe astăzi, 22 decembrie.

Aproximativ 40 de bancomate din Elveția au fost jefuite în ultimii doi ani. De cele mai multe ori, oamenii legii nu reușesc să îi prindă pe cei vinovați.

De data aceasta lucrurile stau altfel, poliția elvețiană a reușit să îi găsească pe suspecți, și în premieră, un tribunal penal federal va judeca un tâlhar care a aruncat în aer un ATM.

Vinovatul de cetățenie română este acuzat de punere în pericol prin folosirea de explozibili și gaze toxice, furt calificat și distrugere calificată de bunuri. Mai mult, dat fiind faptul că bancomatul era poziționat în exteriorul unei clădiri rezidențiale și comerciale cu mai multe etaje, bărbatul a fost acuzat că a acționat „cu bună știință și cu intenție criminal”.

Citeste si: O ambulanță care se afla în misiune a fost implicată într-un accident în Galați

Cum a avut loc atacul românului

Pe 12 decembrie 2019, Dimitri I și complicele lui, Ivan D, jefuiesc bancomatul Raiffeisenbank, aruncându-l în aer cu ajutorul unei bombe confecționată chiar de Dimitri, cu o lungime de aproximativ doisprezece centrimetri. Bubuitura o să rămână multă vreme în memoria rezidenților din zonă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Panoul de control al ATM-ului și părți din panourile de perete adiacente ale clădirii sunt proiectate pe trotuar și pe stradă. Geamurile ușii din față a clădirii au fost incendiate. Cutiile poștale, panourile de tavan și lămpile au fost deteriorate. Cei doi tâlhari au pus în pericol viața a aproximativ 30 de locuitori ai proprietății dar și a trecătorilor din vecinătatea punctului exploziei.

Mai mult, au creat pagube de peste 100.000 de franci, conform cotidianului Blick.

Bancomatul este distrus în jaf. Hoții au reușit să extragă 126.600 de franci. aceștia nu au ajuns prea departe, oamenii legii reușind să-l prindă pe Dimitri E. Acesta a fost arestat la 19 iunie 2020 la Dornbirn (Austria) cu un mandat internațional de arestare și extrădat în Elveția pe 6 iunie 2020.

Complice Ivan D. a fost arestat în Danemarca pe 16 iunie 2020. Extrădarea în Elveția a fost aprobată, dar amânată în favoarea procedurii penale în Danemarca, care l-a condamnat la câțiva ani de închisoare pe 27 aprilie 2021.

Citeste si: Mihaela a fost ucisă cu sânge rece de soțul ei italian. Bărbatul și-a pus apoi capăt zilelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si