Close sidebar
Close sidebar

Premiera in lumea stiintifica. Cancerul poate fi tratat cu ajutorul celulelor imunitare ale altor persoane

Oamenii de stiinta au aratat ca celulele canceroase ar putea fi tratate cu ajutorul celulelor imunitare ale altei persoane. Un nou studiu arata ca prin introducerea anumitor componente ale celulelor imune de la un pacient sanatos in celulele disfuncitonale ale unui pacient bolnav de cancer, atunci sistemul imunitar le va putea recunoaste pe cele bolnave si le va putea ataca.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Intr-un fel, descoperirile noastre arata ca raspunsul imun la pacientii cu cancer poate fi consolidat. Exista mai multe aspecte in celulele canceroase pe care le putem exploata", spune membrul echipei, Ton Schumacher de la Institutul de Cancer din Olanda, potrivit descopera.ro.

„O modalitate de a face acest lucru este de a gasi celulele T (celulele imune) potrivite de la un donator. Acele celulele T pot fi apoi utilizate pentru a modifica genetic celulele T proprii ale pacientului astfel incât acestea sa poata detecta celulele canceroase", a explicat Ton Schumacher.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aceasta tehnica, denumita imunoterapie, se bazeaza pe ideea ca anumite tratamente ar putea impulsiona sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI