Close sidebar
Close sidebar

Premieră în România: reputatul psiholog Dr. Robert Epstein vorbeşte despre metode pentru dezoltarea armonioasă a copiilor şi despre echilibru în viaţa adulţilor

Sâmbătă, 23 septembrie, 2017, pentru prima dată în România, Dr. Robert Epstein, psiholog american de renume mondial, va susţine la Bucureşti un Workshop Internaţional de Psihologie şi Behaviorism. Evenimentul este organizat de ATCA – Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, U.B., Departamentul de Psihopedagogie Specială.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dr. Epstein va vorbi despre concepte precum creativitatea, spontaneitatea, dar şi gestionarea eficientă a vieţii cotidiene a adulţilor. În argumentaţia sa se bazează pe teoriile lui B. F. Skinner, unul dintre cei mai influenţi psihologi ai secolului XX, cu al cărui nume este în general asociat curentul din psihologie numit behaviorism (se axeaza pe modificarea comportamentului prin diverse metode în scopul îmbunătăţirii vieţii unei persoane). Critic al sistemelor educaţionale bazate pe pedeapsă, Skinner a definit, a promovat şi a aplicat cel mai important concept folosit în educaţie, cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques).

Cu ocazia workshopului internaţional, ATCA va lansa pe piaţa din România versiunea tradusă şi editată în limba română a lucrării emblematice “About Behaviorism” semnate de B. F. Skinner.

Dr. Epstein a studiat la Harvard şi este unul dintre cei mai des intervievaţi şi citaţi psihologi din lume. Cercetările sale s-au orientat către teme precum creativitatea, relaţiile de cuplu, managementul stresului, parenting, sănătatea mintală, dar şi inteligenţa artificială. 

Fost redactor-şef al prestigioasei reviste Pshycology Today, Dr. Epstein este în prezent psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare şi Tehnologie Comportamentală. El este, de asemenea, fondatorul şi directorul emerit al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts.

Citeste si: Pensiile și salariile cresc din 2025! Parlamentul a anunțat cu ce procent vor fi majorate acestea, după ce a stabilit bugetul pentru anul viitor- kanald.ro

Citeste si: Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”- wowbiz.ro

Citeste si: Imaginile zilei de naștere a Guvernului Ciolacu 2: Bolojan supărat, Marcel Ciolacu nervos, Klaus Iohannis mândru- antena3.ro

Cele mai populare lucrări ale sale sunt cercetările în domeniul creativităţii, acesta concentrându-se în special asupra unor subiecte cum ar fi auto-controlul sau abilităţile de relaţionare. Cercetariile sale despre creativitate şi inovaţie au fost publicate în faimoasele reviste „Times”, „New York Times” şi, de asemenea, au fost preluate cu mare succes şi pe posturi de televiziune internaţionale. Mai multe detalii despre cariera Dr. Epstein sunt disponibile aici.

”Putem duce vieţi mai echilibrate dacă am fi mai atenţi la propriile comportamente care nu sunt perfect adaptate situaţiilor de zi cu zi, dacă ne-am observa cu atenţie şi am învăţa să ne controlăm mai bine, putând anticipa unele reacţii care ies din tipar. Adeptul acestei teorii psihologice este B.F.Skinner, a cărui carte de referinţă “Despre behaviorism” o lansăm în premieră în limba română. Aceasta este şi ocazia cu care Dr.
Robert Epstein ne va împărtăşi rezultate ale propriilor cercetări care se bazează pe conceptele aceluiaşi mare psiholog”, spune Anca Dumitrescu, preşedinte ATCA, referindu-se la relevanţa cărţii pentru specialişti şi pentru toţi cei care vor să descifreze ştiinta comportamentului.

Detalii complete pe site-ul ATCA: 

Citeste si: Scad veniturile din cauza voucherelor de vacanță care nu se mai acordă? Ce schimbări apar în 2025- kfetele.ro

Citeste si: Detalii despre moartea lui Valentin Patricenco, fostul toboșar al trupei Proconsul. Mesajul trupei- radioimpuls.ro

Citeste si: Imaginile zilei de naștere a Guvernului Ciolacu 2: Bolojan supărat, Marcel Ciolacu nervos, Klaus Iohannis mândru- antena3.ro

Înfiinţată în 2008, ATCA- Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenţie pentru copiii cu tulburări comportamentale şi din spectrul autist şi s-a specializat în domeniul de formare a terapeuţilor ABA (Applied Behavior Analysis) din România. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD şi ADD) sau sever (Autism) şi de a oferi cursuri de formare, metodologii şi instrumente actuale, dovedite ştiinţific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea şi managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicaţi în dezvoltarea copiilor atipici: părinţi, profesori, educatori şi terapeuţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI