Close sidebar
Close sidebar

Premiera in Romania. Votul la alegerile parlamentare a inceput de azi. Romanii din diaspora pot vota prin corespondenta

Premiera in ceea ce priveste sistemul de vot in Romania. Dupa ce legea votului prin corespondenta a fost aprobata, de astazi incepe pentru prima data in istoria tarii acest proces.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Romanii aflati in Diaspora au posibilitatea sa voteze la alegerile parlamentare prin corespondenta. Cei care pot face asta sunt romanii care s-au inscris in Registrul electoral si cei care au primit buletinele de vot prin Posta Romana.

Voturile lor sunt centralizate la Biroul Electoral de Circumscriptie 43, cel destinat romanilor cu domiciliul sau resedinta in afara tarii.

In total, pana acum, au existat 8.889 de cereri pentru votul prin corespondenta. Cele mai multe au fost inregistrate in Spania (2.794), urmata de Italia (1.228) si Republica Moldova (880).

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Votul prin corespondenta va fi trimis tot prin Posta Romana si urmeaza sa fie centralizat ulterior.

Romanii din afara granitelor au avut timp sa depuna cereri la Registrul Electoral pana la data de 14 septembrie.

Cei care nu s-au inscris pot sa isi exprime in continuare optiunea la parlamentare, dar vor fi nevoiti sa mearga in sectiile de votare amenajate in locatiile din afara tarii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI