Close sidebar
Close sidebar

Premiera mondiala! Doi romani, primii oameni care au cucerit un varf salbatic din Himalaya

Doi alpinisti romani, Zsolt Torok, din Arad, si Vlad Capusan, din Cluj-Napoca, sunt primii oameni care au calcat vreodata pe varful “Peak 5” de 6.374m din Himalaya. Realizarea unei premiere mondiale in cei mai inalti munti ai planetei, intr-o zona izolata, salbatica, unde hartile sunt putine si cateodata gresite, reprezinta o performanta remarcabila, de talie internationala, in alpinism.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei doi alpinisti au reusit acest rezultat pe 1 noiembrie, dupa aproape trei saptamani de aclimatizare si antrenament in cei mai inalti munti ai planetei.

Sursa foto: facebook.com/vlad.capusan

Expeditia romaneasca a fost realizata in stil alpin, cu sprijin minim din partea serpasilor, cu multa determinare, in pofida conditiilor extreme. Ascensiunea a avut loc la temperaturi de pana la -30 de grade C, baietii depasind pereti de granit de sute de metri, cu pasaje tehnice si un labirint de crevase pe ghetari, la inaltimi unde nivelul de oxigen este la jumatate fata de nivelul marii.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Sursa foto: facebook.com/Zsolt-Torok

Pe varf, au facut poze cu tricolorul si au numit ruta lor de ascensiune "Romanian Flame", fiind in prezent in tratative cu Guvernul nepalez pentru a redenumi oficial varful, din titulatura actuala de "Peak 5".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI