Close sidebar
Close sidebar

Premierul britanic Rishi Sunak va merge joi în Israel: „Prea multe vieţi au fost pierdute”

Premierul britanic, Rishi Sunak, va merge în Israel. Oficialul va avea joi discuții cu liderii țării, iar apoi se va deplasa și în alte ţări din regiune pentru discuții suplimentare, a transmis Downing Street, potrivit The Guardian, citată de News.ro.

Madalina Grigore,

Premierul britanic Rishi Sunak va merge joi în Israel: „Prea multe vieţi au fost pierdute”

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul britanic a plecat din Londra miercuri seară şi va avea joi discuţii cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi cu preşedintele ţării, Isaac Herzog.

Downing Street a menționat că Sunak va călători apoi „într-o serie de alte capitale regionale”, fără a oferi mai multe detalii din motive de securitate dar şi din cauza situației în care acesta face o schimbare rapidă din regiune.

Citește și: EXCLUSIV- Joe Biden în Israel. Analiză- Cristian Pîrvulescu: ”E prima vizită pe care un președinte american o face în timp de război/ Sprijinul SUA a fost unul constant. Politic, diplomatic, dar și militar”

Sunak merge în Israel la o zi după vizita președintelui american Joe Biden

Sunak va ajunge în Israel la o zi după ce președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu la Tel Aviv. Președintele american avea în agendă și întâlnirea cu lideri arabi în Iordania, dar acest summit a fost anulat după explozia puternică care a avut loc în acea noapte la spitalul Al-Ahli din Gaza.

În urma acesteia au murit sute de persoane. Palestinienii dau vina pe israelieni, dar aceștia se apără dovedind public că nu ei au creat dezastrul explicând că o rachetă israeliană lasă urmeadânci în locul unde se prăbușește. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Fiecare moarte civilă este o tragedie. Şi prea multe vieţi au fost pierdute ca urmare a oribilului act de teroare al Hamas. Atacul asupra spitalului al-Ahli ar trebui să fie un punct de cotitură pentru ca liderii din regiune şi din întreaga lume să se unească pentru a evita o nouă escaladare periculoasă a conflictului.

Mă voi asigura că Regatul Unit se află în prima linie a acestui efort”, a declarat Rishi Sunak înainte de plecarea sa spre Orientul Mijlociu.

Citește și: EXCLUSIV- Mărturiile emoționante făcute de o româncă din Israel, care a văzut cu ochii ei de ce sunt în stare teroriștii: ”Sunt violenți și sadici, au ars oameni de vii”

Războiul Israel-Hamas a ajuns în ziua 13

Forțele de Apărare Israelului au actualizat pe platforma X și afirmă că „ continuă să atace în toată Fâșia Gaza”. „În ultimele 24 de ore IDF, condusă de Shin Bet, au distrus sute de infrastructuri teroriste Hamas: locuri de lansare a rachetelor antitanc, puțuri de tunel, infrastructuri de informații, sedii operaționale ș.a.”, a spus IDF.

Acesta a menționat că l-a ucis pe „șeful aripii militare a unei organizații teroriste- Comitetele de Rezistență Populară din Rafah, Rafat Harev Hossein Abu Halal”, dar și „un număr de agenți aparținând Hamas”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Joe Biden amână vizita cu Mahmoud Abbas din Iordania. Președintele Palestinei a declarat trei zile de doliu național

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI