Miercuri dimineata, presedintele Klaus Iohannis a depus o coroana de flori la Castelul Peles si a scris in cartea de condoleante deschisa in memoria Reginei Ana, informeaza News.ro.

Numerosi reprezentanti ai institutiilor statului român, precum si ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti au depus coroane de flori la Castelul Peles. Si presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si sotia sa, Margareta Timofti, au depus o coroana de flori la Castelul Peles, in memoria Reginei Ana.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a fost depus, marti seara, la Castelul Peles.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Dupa ce sicirul a fost depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, a fost oficiata o slujba ortodoxa de catre IPS Nifon, in prezenta IPS Ioan Robu, care a durat aproximativ 20 de minute si la care au participat membrii familiei regale.

Miercuri, intre orele 10.00 si 18.00, sunt asteptate oficialitatile care doresc sa-i aduca un ultim omagiu Reginei Ana. Accesul publicului pe domeniul Castelului Peles nu este permis.

In cursul serii de miercuri, trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucuresti, si va fi depus in Sala Tronului. Va avea loc o ceremonie privata, urmând sa fie rostita si o rugaciune catolica prezidata de IPS Ioan Robu, in prezenta reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române.

Incepând de joi, timp de doua zile, intre orele 8.00 si 22.00, accesul va fi liber pentru toti cei care doresc sa-i aduca reginei un ultim omagiu.

Pentru cei care vor veni la Palatul Regal exista insa si conditii, legate de tinuta decenta, detinerea unui act de identitate, dar si de interdictia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Guvernul României a aprobat, in urma cu o saptamâna, declararea zilei de 13 august zi de doliu national, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si