Prim-ministrul Florin Cîțu spune că își doreşte ca sistemul fiscal să rămână acelaşi cel puţin până în 2024, fără niciun fel de creşteri de taxe. Într-o discuție cu reprezentanții mediului de afaceri, șeful Guvernului le-a transmis că acum pot dialoga cu un ministru plin la Finanțe.

Citeste si: Cel mai slab leu din istorie. EURO a atins vineri un nou maxim istoric

"Astăzi are o conferinţă de presă în care va prezenta câteva modificări, zic eu, foarte bune la Codul fiscal. Nu vorbim de taxe şi aşa mai departe, rămân la ceea ce am spus la începutul anului pentru această guvernare- nu creştem taxele. Deci, pe mine mă interesează să rămânem cu acelaşi sistem fiscal până în 2024 cel puţin", a spus marți Florin Cîţu, la consultările desfăşurate în sistem online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 24 august 2021: La ce valoare a ajuns euro?

Ce modificări vor fi aduse Codului Fiscal

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a susținut marţi, începând cu ora 11:00, o conferinţă de presă la sediul instituţiei. În cadrul acesteia, ministrul a anunțat mai multe modificări care vor fi operate în viitorul apropiat, după discuțiile din coaliție.

Dan Vălceanu a anunţat că o discuţie în coaliţie pe marginea proiectului de rectificare bugetară este prevăzută pentru marţi după-amiaza. 

Citeste si: Șpaga incredibilă cerută de fostul șef al IPJ Prahova pentru o promovare în funcție

"Astăzi la ora 5:00 va fi o discuţie în Coaliţie şi după această discuţie vom şti exact dacă mai sunt modificări şi care sunt ele. Nu aş vrea să intru în speculaţii. Oricum, suntem foarte concentraţi pe menţinerea deficitului. Încă de la momentul în care s-a făcut predarea-primirea ministerului cu premierul mi s-a dat această sarcină să nu depăşim 7,13 deficit. Suntem atenţi la acest lucru şi la modul în care ministerele îşi fac execuţia. Nu am vrea să alocăm bani iar acei bani să nu fie cheltuiţi. Împrumutăm bani şi ulterior ministerele nu cheltuie banii iar dobânda o plătim cu toţii", a declarat noul ministru de Finanțe.

Potrivit estimărilor analiştilor CFA România, datoria publică va ajunge, într-un orizont de 12 luni, la aproximativ 52% din PIB.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si