Close sidebar
Close sidebar

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat ca principala sarcina a noului guvern va fi sa pastreze cultura crestina a Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban a declarat luni ca principala sarcina a noului guvern va fi sa pastreze intacte securitatea si cultura crestina a Ungariei, scrie Reuters.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Principala sarcina a noului guvern va fi prezervarea securitatii si culturii crestine a Ungariei", a declarat Orban intr-o conferinta de presa dupa ce a fost desemnat de presedinte sa formeze un nou guvern.

Prima sesiune a Parlamentului va avea loc marti, cand Orban va fi numit oficial prim-ministru.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Intr-un interviu la radio de vineri, Orban a sustinut ca guvernul sau construieste o "democratie crestina": "Lucram pentru a construi o democratie crestina de moda veche, care isi are bazele in traditiile europene... Credem in importanta natiunii si in Ungaria nu vrem sa oferim putere vreunei afaceri internationale sau unui imperiu politic".

Orban a acuzat ONG-urile fondate de miliardarul ungar George Soros ca se implica in politica si sustin migratia. El a afirmat ca orice organizatie implicata in problema migratiei trebuie sa fie aprobata de autoritati.

Una dintre primele legi care este asteptata sa treaca de Parlament este proiectul "Stop Soros" care va impune o taxa de 25% pentru donatiile straine catre ONG-urile care sustin migratia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI