Premierul Ciolacu a lansat un avertisment la adresa celor care nu își plătesc taxele și fraudează banii statului român, furând banii de "sănătate, educație și pensii".

Citește și: Ce erori grave au găsit sindicatele în noua lege a pensiilor. "Milioane de români vor fi afectați direct"

"Începem cu o veste bună. ANAF a început să își facă treaba și să colecteze aproape de ținta asumată", a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de joi.

În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la nivelul record de 40 de miliarde de lei, a precizat premierul.

"Sunt convins că, părstrând același ritm până la finalul anului și ținând sub control cheltuielile ne-esențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană.

Premierul a găsit "cheia" fondurilor necesare pentru majorările de pensii

Premierul consideră că în ultima perioadă au loc acțiuni mult mai susținute împotriva evaziunii fiscale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"În sfârșit instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.

A elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde de lei anual este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii". 

Anul viitor nu vor fi taxe noi, a precizat premierul, "dar vreau un singur lucru în schimb: să își plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, care fraudau statul român și care efectiv fură din sănătatea, educația și pensiile românilor".

Bani de la Guvern pentru autoritățile locale, prin derogare de la "ordonanța austerității"

Premierul a mai anunțat că Executivul va aproba, joi, prin memorandum, derogările necesare pentru ca autorităţile centrale şi locale să poată face plăţi.

Decizia vine după solicitările primarilor și este vizată în special finanțarea pentru programul naţional de construcţii de interes public derulat de Compania Naţională de Investiţii şi programul Naţional "Anghel Saligny".

"Astăzi venim şi dovedim concret cum, ţinând sub control cheltuielile statului prin Ordonanţa cu măsuri fiscal bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiţii publice importante pot continua. Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autorităţile centrale şi mai ales locale să poată face plăţi în special pentru programul naţional de construcţii de interes public derulat de Compania Naţională de Investiţii şi Programul Naţional 'Anghel Saligny'", a anunţat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern. 

Noi decizii anunțate de Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Premierul a precizat că, astfel, se asigură primarilor fondurile pentru plata facturilor restante.

"Am făcut această promisiune primarilor. Este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Ne ţinem de cuvânt, le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante şi garanţia că pot deconta plăţi în continuare", a mai spus Ciolacu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si