Premierul Nicolae Ciucă își depune mandatul la data de 26 mai, potrivit surselor politice. Liderul PNL nu vrea să preia portofoliul Apărării, dar se gândește la varianta de a fi vicepremier în noul Executiv. 

Partidele din coaliție, PSD și PNL, se reunesc în ședințe în cursul zilei de marți pentru a decide ce ministere vor fi comasate. Ședința coaliției de guvernare va avea loc miercuri.

Citește și: Sindicatele din învățământ au decis declanșarea grevei: ”17 mai, în intervalul 11-13! Facem apel la părinți să țină copiii acasă!”

Nicolae Ciucă își depune mandatul pe 26 mai

Premierul Nicolae Ciucă a hotărât ca pe data de 26 mai să își depună mandatul pentru a se face rocada guvernamentală, potrivit surselor politice, notează news.ro

Liderul PNL nu vrea să preia Ministerul Apărării în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, el se gândește la varianta funcției de viceprimar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Urmează ca PNL și PSD să discute în ședințele conducerilor de marți despre comasarea ministerelor, astfel încât, cel mai probabil, protocolul coaliției va fi denunțat și se va renegocia.

Citește și: Marcel Ciolacu: Noul guvern va avea un prim-ministru care vine din interiorul Partidului Social-Democrat

O şedinţă a coaliţiei va avea loc miercuri, după ce liderii celor două formaţiuni vor lua mandatul de la partide pentru negocierea rotativei guvernamentale. 

Marcel Ciolacu: Noul guvern va avea un prim-ministru care vine din interiorul Partidului Social-Democrat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a precizat că rotația guvernamentală va avea loc până la 1 iunie, iar noul prim-ministru va veni din interiorul PSD. Acesta mai este de părere că miniștrii performanți nu ar trebui schimbați din funcție.

Liderul PSD a menționat că rotația guvernamentală va avea loc până la 1 iunie, noul prim-ministru fiind din interiorul PSD.

Citește și: VIDEO- Scandal uriaș în Parlament! Membrii AUR au pornit un protest, iar Ludovic Orban acuză că a fost agresat de manifestanți

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Rotaţia guvernamentală, cu alte cuvinte, noul guvern va avea un prim-ministru care vine din interiorul Partidului Social Democrat. În acest moment acest nume este Marcel Ciolacu. Nu cred că se poate schimba ceva, dar întotdeauna poate exista şi această posibilitate” a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Rotativa guvernamentală va avea loc până la 1 iunie

„Categoric se întâmplă până la 1 iunie.

Avem un acord politic pe care îl respectăm. În acest moment respectăm acordul politic. Asta nu înseamnă că eu, cu domnul Nicolae Ciucă şi cu domnul Kelemen Hunor nu stăm de vorbă de eventuale schimbări. Este întotdeauna timp, aceste discuţii au loc, dar acordul, în acest moment, este în picioare aşa cum a fost el semnat.

Citește și: VIDEO- Liderii politici au început discuțiile despre rocada guvernamentală

Sunt ferm convins că şi eu şi Nicolae Ciucă, în cazul în care se va modifica acest acord, vom veni în conferinţă de presă şi vom anunţa. În primul rând, nu eu modific acordul, nu Nicolae Ciucă modifică acordul. PSD şi PNL au puterea de a modifica acest acord.(...) Cei doi stâlpi ai acestei coaliţii, fără să jignesc pe nimeni, sunt reprezentaţi de PSD şi PNL”, a precizat Ciolacu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si