Update: Premierul Slovaciei ar fi ieșit din comă și ar reușit să rostească primele cuvinte, conform presei internaționale. El va suferi însă o nouă operație la șold. Preşedintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a declarat după ce l-a vizitat la spital că premierul a fost la câţiva cm de moarte, conform EFE.

"Mi-a fost permis să vorbesc cu el doar câteva minute, deoarece starea lui actuală necesită pace și liniște...Urmează

cele mai dificile și mai importante ore și zile", a spus acesta.  

Ulterior, Peter Pellegrini a explicat tuturor că deja s-a depășit o linie roșie în Slovacia, care nu a mai fost depășită niciodată de la crearea țării.

Premierul slovac Robert Fico se află într-o stare stabilă, dar gravă, după ce a fost împușcat de mai multe ori miercuri, potrivit medicilor, informează BBC.

Ce spun medicii despre starea de sănătate a premierului împușcat?

Directorul spitalului a declarat că acesta se află în prezent într-o unitate de terapie intensivă, după cinci ore de intervenție chirurgicală. Miriam Lapunikova, directoarea Spitalului Universitar F. D. Roosevelt din Banska Bystrica, unde a fost internat Fico, a declarat într-o conferință de presă că starea acestuia "este cu adevărat foarte gravă".

Anterior, vicepremierul Tomas Taraba a declarat pentru sursa precizată mai sus că intervenția chirurgicală a dlui Fico a decurs "bine" și că el crede că, în cele din urmă, premierul va supraviețui.

"Din nefericire, starea lui este încă foarte gravă, deoarece rănile sunt complicate", a declarat Kalinak, care este și ministrul apărării. De asemenea, directoarea spitalului a mai adăugat că Robert Fico "avea multiple răni prin împușcare, ale căror consecințe îi vor afecta recuperarea".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Robert Fico operat din nou

El este Robert Fico.

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: ”Am făcut plângeri, ni s-a spus să așteptăm”. Motivul ireal pentru care un bărbat cu piciorul rupt ar aștepta de 10 zile să fie operat. Medicii au uitat de jurământul pe care l-au depus

Ministrul de interne, Matus Sutaj Estoka, a descris acest lucru ca fiind o tentativă de asasinat motivată politic.

Cine este individul care l-a împușcat pe Robert Fico?

Atacatorul se afla în mulțime de susținători ai lui Fico care se adunaseră în fața unui centru cultural din Handlova, unde premierul ținea o întâlnire. În total, individul în vârstă de 71 de ani, scriitor și activist politic, ar fi tras cinci focuri de armă de la mică distanță, iar domnul Fico a fost lovit în stomac și în braț.

În cele din urmă, el a fost transportat de urgență la spital cu o ambulanță aeriană și a petrecut cinci ore în sala de operație.

"Nu am absolut nicio idee despre ce a intenționat tatăl meu, ce a plănuit, ce s-a întâmplat", a declarat fiul bărbatul pentru Aktuality.sk. Vinovatul este pus sub acuzare pentru tentativă de omor cu premeditare comisă cu intenția de răzbunare asupra unei persoane protejate.

Individul ar fi declarat în fața autorităților că este mândru de ce a făcut.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Vinovat împușcare Robert Fico

El ar fi vinovatul pentru împușcarea premierului slovac.

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: Cine este atacatorul de 71 de ani al premierului slovac Robert Fico și de ce ar fi încercat să-l omoare. Prima sa declarație. "Era agent de securitate la un centru comercial"

Descriind împușcăturile ca fiind o crimă "monstruoasă", Putin a declarat într-o telegramă trimisă președintelui Slovaciei, Zuzana Caputova: "Îl cunosc pe Robert Fico ca pe un om curajos și cu o minte puternică. Sper foarte mult că aceste calități îl vor ajuta să supraviețuiască acestei situații dificile".

Între timp, președintele Biden a declarat: "Condamnăm acest act oribil de violență".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si