Close sidebar
Close sidebar

Premiile OSCAR 2022. Care sunt marii favoriți?

Gala Premiilor Oscar 2022 se apropie cu pași repezi - 27 martie. Chiar dacă la data redactării nu avem încă nominalizările la Premiile Oscar (au loc pe data de 8 februarie), există deja mai mulți factori pe baza cărora specialiștii au ales marii favoriți pentru categoriile importante.

Madalina Grigore,

Premiile OSCAR 2022

[Sursa foto: Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În acest articol voi prezenta favoriții pe baza categoriilor principale, folosind 3 surse diferite:

● Predicțiile specialiștilor- experți veterani de la publicații cu rubrici dedicate pentru cinema: The Los Angeles Times, FilmWeek, TCM, Gold Derby, IndieWire.

● Topul premiilor câștigate deja de filme și actori eligibili pentru premiile Oscar, conform Rotten Tomatoes- una dintre cele mai respectate publicații pentru recenzii din industria filmului.

● Predicțiile oferite de Metacritic, asemănător cu Rotten Tomatoes, una dintre cele mai bune publicații pentru recenzii de specialitate.

● Cotele oferite de operatorii de pariuri, în special Betano, Unibet și Betfair. Algoritmul acestor cote ține cont de mai mulți factori importanți și sunt într-o oarecare măsură o medie a celorlaltor elemente enumerate.

1. Cel mai bun film: ”The Power of the Dog”, regia Jane Campion

Sinopsis The Power of the Dog, tradus în română În ghearele câinilor:

Charismaticul fermier Phil Burbank inspiră frică și venerație celor din jur. Când fratele său aduce acasă o nouă soție împreună cu fiul ei, Phil le pune bețe în roate până se trezește el îndrăgostit.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LRDPo0CHrko&ab_channel=Netflix

Distribuție: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Thomasin McKenzie, Jesse Plemons.

De ce este favorit?

The Power of the Dog este cel mai premiat film al anului și este filmul preferat atât al multor specialiști, cât și al caselor de pariuri (cotă medie 2.6).

Concurență: ”Belfast”, regia Kenneth Branagh

Belfast este principalul film care va concura cu The Power of the Dog. Casele de pariuri consideră West Side Story printre filmele favorite.

Mai putem adăuga, cel puțin pentru potențialele nominalizări, și Drive My Car, King Richard, The Tragedy of Macbeth, și Licorice Pizza.

2. Cel mai bun regizor: Jane Campion, pentru ”The Power of the Dog”

Un răspuns destul de plictisitor, știu, dar Jane Campion este o veterană premiată ce lucrează în lumea filmului de aproape 40 de ani.

De ce este favorită?

The Power of the Dog este filmul cu cele mai bune recenzii în 2021, și este filmat după o pauză de 12 ani a regizoarei Jane Campion, deci este într-o oarecare măsură un eveniment în lumea filmului.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Concurență: Kenneth Branagh, pentru ”Belfast”

Premiile Oscar din 2022 vor fi, din nou, o platformă excelentă pentru regizorii curajoși și creativi. Kenneth Branagh are probabil cea mai bună șansă după Jane Campion, dar grupul de potențiali nominalizați este excepțional: Steven Spielberg (“West Side Story”), Paul Thomas Anderson (“Licorice Pizza”), Reinaldo Marcus Green (“King Richard”), Ryûsuke Hamaguchi (“Drive My Car”), Denis Villeneuve (“Dune”), Maggie Gyllenhaal (“The Lost Daughter”), și Pedro Almodóvar (“Parallel Mothers”).

3. Cea mai bună actriță: Kristen Stewart, pentru ”Spencer”

Această categorie va fi una dintre cele mai apropiate pentru că multe păreri sunt încă împărțite. Kristen Stewart este, deocamdată, favorita caselor de pariuri și a multor specialiști pentru rolul Prințesei Diana Spencer.

Sinopsis Spencer, regia Pablo Larraín

În timpul sărbătorilor de Crăciun petrecute cu familia regală la moșia Sandringham din Norfolk, Anglia, Diana Spencer, care se luptă cu probleme de sănătate mintală, decide să pună capăt căsătoriei sale de un deceniu cu Prințul Charles.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WllZh9aekDg&ab_channel=NEON

Distribuție: Kristen Stewart, Jack Farthing, Sally Hawkins.

De ce este favorită?

Pentru că prestația lui Kristen Stewart în rolul Prințesei Diana este fantastică. Este genul de rol care i se potrivește ca o mănușă lui Stewart- puțin incomod, aproape jenant uneori, și care se potrivește de altfel cu subiectul filmului.

Concurență: Olivia Colman, pentru “The Lost Daughter”

2021 a fost un an de excepție pentru multe actrițe, așa că acest premiu va fi foarte echilibrat. Mulți specialiști chiar o preferă pe Olivia Colman, așa că este mai greu să facem o predicție pentru acest premiu. Lista impresionantă de actrițe probabil va include și pe: Penélope Cruz (“Parallel Mothers”), Nicole Kidman (“Being the Ricardos”), Jessica Chastain (“The Eyes of Tammy Faye”), și Renate Reinsve (“The Worst Person in the World”).

4. Cel mai bun actor: Will Smith, pentru “King Richard”

Will Smith este marele favorit al tuturor pentru acest premiu. În mai multe oferte case de pariuri, Smith va fi cu siguranță pe prima poziție în topul favoriților pentru câștigarea prestigiosului trofeu.

Sinopsis King Richard, regia Reinaldo Marcus Green

King Richard urmărește călătoria lui Richard Williams, un tată optimist care a contribuit la creșterea a două dintre cele mai extraordinare sportive (Venus și Serena Williams). Acestea vor schimba tenisul pentru totdeauna.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=BKP_0z52ZAw&ab_channel=WarnerBros.Pictures

Distribuție: Will Smith, Saniyya Sidney, Jon Bernthal, Demi Singleton.

De ce este favorit?

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Will Smith a demonstrat și în roluri precedente că are calitățile necesare pentru a juca personaje complexe, care inspiră dar în același timp sunt oameni obișnuiți care se confruntă cu greutățile vieții de zi cu zi. King Richard este deja un film premiat, și este probabil cel mai bun rol al carierei pentru Will Smith.

Concurență: Benedict Cumberbatch, pentru “The Power of the Dog”

Smith este favoritul clar al acestei categorii, dar este urmărit de un întreg grup de actori foarte talentați. Dintre aceștia, Benedict Cumberbatch a avut un rol memorabil în The Power of the Dog, dar nici Peter Dinklage (“Cyrano”), Andrew Garfield (“Tick, Tick…Boom!”), și Denzel Washington (“The Tragedy of Macbeth”) nu ar trebui subestimați.

Alte predicții

Cea mai bună actriță în rol secundar: Ariana DeBose (“West Side Story”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Kodi Smit-McPhee (“The Power of the Dog”).

Cel mai bun scenariu original: “Licorice Pizza”.

Cel mai bun scenariu adaptat: “The Power of the Dog”.

Cel mai bun film internațional: “Drive My Car” (Ryûsuke Hamaguchi, Japonia).

Cel mai bun film animat: “Encanto”

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI