In fiecare an sunt difuzate zeci de filme noi la cinematografele din intreaga lume. De-a lungul timpului s-au facut mii de filme si tot atatea seriale. Fiecare preferinta este acoperita, dar totusi foarte putine dintre aceste creatii ajung pe lista celor memorabile, in categoria celor din care citam si noi si vor cita si generatiile care urmeaza. Sunt acele filme in care poate ti-ai fi dorit sa te transpui, cu acele peisaje pline cu creaturi mistice unde ai fi vrut sa te afli macar un minut si cu acele personaje legendare carora ai fi vrut sa le dai o replica sau

un...sarut. Si nicio distinctie nu desparte filmele de elita de celelale mai bine decat premiile Oscar.

Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui 2004

Astazi vom face un clasament al primelor trei filme din istorie, dupa numarul de nominalizari la Oscar si premii obtinute in cadrul aceluias eveniment.

Pe locul trei regasim a treia parte din "Stapanul Inelelor", filmul "Intoarcerea Regelui", un lung metraj de aventuri, fantasy, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. A castigat inimile copiilor, adolescentilor, adultilor si varstnicilor deopotriva, efectele speciale, povestea, personajele si peisajele imbinandu-se extraordinar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intreaga trilogie este un MUST SEE, dar "Intoarcerea Regelui" este cel care

a primit 11 premii din 11 nominalizari in anul 2004. In rolurile principale stralucesc Viggo Mortensen, Elijah Wood si Ian Mckelle. Regizorul filmului care a facut furori la premiile Oscar este Peter Jackson.

Premiile Oscar au fost, in 1998, sub semnul filmului Titanic. Leo din Caprio si Kate Winslet detin rolurile principale

Locul doi este inca detinut de filmul Ben-Hur din 1960. Acest lung-metraj epic, istoric, a inregistrat un record greu de doborat datorita povestii si jocului actoricesc. La premiile Oscar din acel an a obtinut 11 trofee din 12 nominalizari, In rolul principal il regasim pe Charles Heston, iar regia ii apartine lui Jack Hawkins.

Titanic 1997

Numarul 1 este povestea de dragoste care a impresionat un intreg mapamond. Filmul Titanic care are in centrul atentiei iubirea interzisa dintre o aristocrata promisa unui om de afaceri bogat si un "pierde vara" carismatic interpretat de Leonardi di Caprio a revolutionat industria cinematografica.

Actiunea se petrece pe vasul Titanic, "de nescufundat", cum era numit, care a fost inghitit de apele Atlanticului dupa coliziunea cu un aisberg, in 1912. La premiile Oscar din 1998, productia a castigat 11 premii din 14 nominalizari. Kate Winslet si Leo din Caprio au dat viata personajelor principale, iar James Cameron a fost regizorul venerat de colegi la premiile Oscar din 1998.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si