Românii se confruntă cu temperaturi extrem de neobișnuite pentru această perioadă. Ninsorile au acaparat județele rând pe rând, iar valorile au scăzut drastic. Acest fenomen a fost înfruntat de un preot, care a ieșit pe stradă cu crucea în mână.

Citește și: Mesaje de Florii 2023. Urări și felicitări frumoase pentru sărbătoriți. „Dintr-o lume plină de flori tu ești trandafirul meu şi vreau să rămâi mereu. La mulți ani!”

La câteva zile după ce a început să ningă în luna aprilie și stratul de zăpadă să se depună, preotul a ieșit pe străzi cu crucea în mână, fără să fie deranjat că afară era un viscol care făcea ca deplasările să fie destul de dificile.

Ninsoare neobișnuită, înainte de Paște

Preotul din imagine se află pe o stradă din Bacău, localitatea Filipești. Un preot a ieșit pe stradă cu crucea, pentru a face Molifta de dinaintea Paștelui. Bărbatul a trecut printr-un moment rar, deoarece în perioadele în care făcea Molifta, nu se aștepta să fie pus la încercare de ninsoarea abundentă și de stratul de zăpadă de pe străzi.

Citește și: Sâmbăta lui Lazăr 2023. Ce nu este bine să faci înainte de sărbătoarea Floriilor?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Momentul neașteptat a fost imortalizat și urcat pe contul de socializare al Bisericii "Sfânta Cuvioasă Parascheva”, unde preotul ține slujbe. Oamenii au fost impresionați de gestul său, dar și surprinși de vremea neobișnuită de afară, despre care au spus că este specifică Crăciunului.

Imaginea cu preotul a adunat o mulțime de aprecieri, având în vedere că este o situație mai puțin întâlnită să ningă în această perioadă din an.

”Doamne ajut, părinte, e foarte bună zăpada, face bine la pământ!", ”După timpul de afară, pare mai degrabă ajunul Crăciunului. Pace şi binecuvântare să ne dea Domnul.”, au comentat oamenii pe Facebook.

Potrivit preoților, molifta este o rugăciune tradițională care se face în postul Paștelui. În această perioadă, preotul iese pe stradă cu o cruce și intră în casele oamenilor, pentru a sfinții camerele. Preotul face această slujbă cu apă sfințită și agheasmă.

Citește și: Sărbătoare joi, 9 martie 2023. Ce apare în calendarul ortodox. E cruce neagră

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Molifta presupune și rostirea unei rugăciuni specifice, pe care o spune preotul în momentul în care sfințește camerele. Molifta din localitatea din Bacău a fost mai deosebită decât cele din restul anilor, din cauza vremii.

Citește și: Paştele 2023: Când începe Săptămâna Mare şi ce nu ai voie să faci în această perioadă?  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si