Close sidebar
Close sidebar

Preoții trag clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor! Patriarhia Română, reacție la venirea Ciclonului Ashley în România

Bisericile din toată țara au intrat în "stare de alertă" ca urmare a veștilor îngrijorătoare privind forța ciclonului Ashley. Patriarhia Română le-a cerut preoților să introducă rugăciuni specifice în sluja de duminică și să tragă clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor!

Sorin Negru,

Patriarhia Română: 'Vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor" 


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Intrarea ciclonului Ashley pe teritoriul țării noastre a alertat și Biserica Română. Patriarhia i-a însemnat pe preoți să spună rugăciunile „ la vreme de necontenire a ploilor ” (revărsarea apelor).

Citește și: Cod galben de ninsori. Avertismentul șefului DSU, Raed Arafat

De asemenea, bisericile din zonele afectate de ploi torențiale vor trage clopotele "pentru dispersarea norilor". 

Patriarhia Română a transmis un comunicat de presă în care menționează că va fi citită în bisericile din România „ Rugăciunea la toată primejdia de obște ”. 

Patriarhia Română: 'Vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor"

"Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă clericii și credincioșii din toate eparhiile la rugăciune și solidaritate", se arată în mesajul BOR.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cel mai murdar obiect din casă: Adună până la 12 milioane de bacterii fără să-ți dai seama, iar 40% sunt rezistente la antibiotice- antena3.ro

Astfel, duminică, 29 septembrie 2024, la ectenia mare și ectenia întreită din timpul Sfintei Liturghii vor fi incluse cererile speciale „ la vreme de necontenire a ploilor ” (revărsarea apelor), iar după ectenia întreită va fi citită „ Rugăciunea la toată primejdia de obște ”.

"Totodată, în localitățile care se află sub avertizarea unor furtuni şi ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor", se mai spune în mesajul Patriarhiei.

Unde lovește ciclonul Ashley

Meteorologii au actualizat avertizările de ploi şi intensificări ale vântului, duminică fiind în vigoare un Cod galben în cea mai mare parte a ţării.

În nordul şi estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi sudul Transilvaniei, este Cod portocaliu de ploi abundente. Vremea se răceşte accentuat în toată ţara, iar de duminică seara este Cod galben de ninsori la munte.

În noaptea de duminică spre luni, judeţul Galaţi se va afla sub Cod roşu de ploi torenţiale şi abundente, ci cantităţi de apă de 40-50 l/mp, iar în partea de centru şi de vest a judeţului, cu o probabilitate mare, de 80-100 l/mp.

Şi în Bucureşti, vremea se răceşte şi devine instabilă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) la Ministerul Afacerilor Interne şi Centrele Judeţene. De asemenea, au fost transmise recomandări pentru populaţie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI