Close sidebar
Close sidebar

Fostul președinte din Georgia, la un pas de moarte în închisoare. Aflat în greva foamei, este "în stare critică"

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în greva foamei de mai multe săptămâni, este în stare critică în închisoarea în care se află după întoarcerea din exil, transmite AFP.

Razvan Ilie,

Fostul președinte al Georgiei, arestat încă de la 1 octombrie


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Săptămâna trecută, Mihail Saakaşvili, care refuză să mănânce de aproape 50 de zile în semn de protest faţă de încarcerarea sa la 1 octombrie, la scurt timp după ce s-a întors din exilul în Ucraina, a fost transferat la un spital penitenciar din cauza deteriorării stării sale de sănătate.

Citeste si: Europa ia măsuri pentru izolarea persoanelor nevaccinate de restul societății

Fostul președinte al Georgiei, în stare critică

„Starea actuală de sănătate a pacientului este considerată critică”, a spus, într-un comunicat, grupul de medici constituit de avocatul poporului din Georgia, adăugând că spitalul penitenciar unde este tratat fostul preşedinte nu poate răspunde nevoilor lui medicale.

Medicii au cerut transferul imediat al lui Mihail Saakaşvili la o unitate de terapie intensivă dintr-un spital civil mai bine echipat.

Citeste si: VIDEO- Când se deschide Aeroportul Băneasa? Arată spectaculos după o investiție de câteva zeci de milioane de lei

Guvernul georgian refuză transferul fostului șef de stat

Guvernul georgian a refuzat până în prezent transferul lui de la spitalul-închisoare în care se află într-o unitate civilă.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Marţi, ministrul georgian al justiţiei, Rati Bregadze, a afirmat că unitatea în care se află acum Mihail Saakaşvili "dispune de toate echipamentele necesare pentru a monitoriza starea de sănătate a deţinutului".

"Niciun moment Saakaşvili nu a fost privat de asistenţa medicală de care avea nevoie", a declarat el.

Citeste si: Trei pacienți au fost salvați prin transplant hepatic și renal

Cum a fost arestat Saakaşvili 

Mihail Saakaşvili, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat la 1 octombrie, după ce s-a întors în Georgia în ajunul alegerilor locale, pentru a reuni opoziţia, în ceea ce el a descris ca fiind o misiune de salvare a ţării.

El a fost încarcerat într-un penitenciar din oraşul Rustavi, la sud de capitala Tbilisi, unde a intrat în greva foamei.

Saakaşvili a fost condamnat în contumacie la 6 ani de detenţie în 2018 pentru abuz de putere în timpul preşedinţiei sale (2004-2013), acuzaţii pe care le respinge ca fiind motivate politic.

Actualul preşedinte, Salome Zurabişvili, a declarat săptămâna trecută că Saakaşvili a revenit în ţară ca să destabilizeze scena politică şi că nu va putea fi graţiat niciodată, potrivit Agerpres.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI