Anuntul apare pe site-ul presedintiei azere, scrie News.ro.
Agentia de presa de stat din fosta republica sovietica precizeaza ca Prima Doamna a tarii, in vârsta de 52 de ani, absolventa a Universitatii de Medicina si doctor in filosofie, este membra a Parlamentului, presedinta Fundatiei Heidar Aliev si ambasador al Bunavointei UNESCO si ISESCO.


Ilham Aliev conduce Azerbaidjanul de la moartea tatalui sau, Heidar, in 2003.

Organizatiile pentru apararea drepturilor omului critica inabusirea opozitiei in tara si coruptia din institutiile statului, acuzatii pe care Guvernul le neaga.
In septembrie, Aliev a organizat un referendum prin care a creat o functie puternica de vicepresedinte si a prelungit mandatul prezidential la sapte ani, de la cinci.
Documente diplomatice americane publicate anul trecut de presa arata ca, desi este parlamentar, Prima Doamna azera pare slab informata despre chestiunile politice.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Documentele interne ironizeaza si preferinta sotiei presedintelui pentru haine scumpe si pentru operatii estetice.
Tatal ei, Arif Pasaiev, este un om de afaceri bogat din Azerbaidjan.
Mehriban si Ilham Aliev au trei copii.

Sursa foto:  www.mehriban-aliyeva.az


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si