Close sidebar
Close sidebar

Presedintele azer si-a numit sotia prim-vicepresedinte al tarii

Presedintele azer Ilham Aliev, si-a numit sotia, pe Mehriban Alieva, in functia de prim-vicepresedinte al tarii, consolidandu-si si mai mult regimul in republica din Caucaz bogata in petrol, relateaza BBC News.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Anuntul apare pe site-ul presedintiei azere, scrie News.ro.
Agentia de presa de stat din fosta republica sovietica precizeaza ca Prima Doamna a tarii, in vârsta de 52 de ani, absolventa a Universitatii de Medicina si doctor in filosofie, este membra a Parlamentului, presedinta Fundatiei Heidar Aliev si ambasador al Bunavointei UNESCO si ISESCO.
Ilham Aliev conduce Azerbaidjanul de la moartea tatalui sau, Heidar, in 2003.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Organizatiile pentru apararea drepturilor omului critica inabusirea opozitiei in tara si coruptia din institutiile statului, acuzatii pe care Guvernul le neaga.
In septembrie, Aliev a organizat un referendum prin care a creat o functie puternica de vicepresedinte si a prelungit mandatul prezidential la sapte ani, de la cinci.
Documente diplomatice americane publicate anul trecut de presa arata ca, desi este parlamentar, Prima Doamna azera pare slab informata despre chestiunile politice.

Documentele interne ironizeaza si preferinta sotiei presedintelui pentru haine scumpe si pentru operatii estetice.
Tatal ei, Arif Pasaiev, este un om de afaceri bogat din Azerbaidjan.
Mehriban si Ilham Aliev au trei copii.

Sursa foto:  www.mehriban-aliyeva.az

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI