Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, s-a trezit în curte, din nou, cu un urs. Animalul sălbatic a fost postat de Borboly Csaba pe rețelele sociale, unde bărbatul trage și un semnal de alarmă.

Cu ursul în curte, din nou

Curtea lui Borboly Csaba a fost vizitată, din nou, de un urs. Animalul sălbatic ar fi încercat să intre în locuință, dar toate ușile casei ar fi fost închise.

Președintele Consiliului Județean Harghita trage un semnal de alarmă cu privire la situația urșilor din România. Bărbatul consideră că nu este acceptabil ce i se întâmplă și că România ar trebui să ia măsuri în privința problemei urșilor.

"Ursul s-a întors, dar acum s-a urcat în curtea noastră, unde a verificat ce ușă era deschisă. Inacceptabil! Problema ursului nu este rezolvată în România!", a scris Borboly Csaba. 

Citește și: VIDEO Panică în Târgu Mureș. O ursoaică cu trei pui au fost surprinși căutând mâncare, în tomberoane. Oamenii sunt îngroziți "O să luăm măsuri"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Panică în Neamț! Un urs care dă târcoale prin mai multe localități, căutat cu dronele

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a declarat că prezența ursului ar fi fost semnalată printr-un mesaj RO-Alert.

"Noaptea trecută, a fost semnalată prezenţa unui urs în municipiul Miercurea-Ciuc. S-a transmis mesaj de avertizare RO-ALERT", a declarat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita. 

Urs căutat cu drone, la Neamț

Din ce în ce mai mulți urși au fost semnalați prin diferite orașe. De exemplu, în județul Neamț, au fost emise patru mesaje RO-Alert, într-o singură zi, pentru a semnala prezența urșilor.

Pentru a găsi animalul sălbatic cât mai repede, autoritățile au început căutările. Mai multe echipaje au căutat ursul cu drone.

Urs căutat cu dronele, la Neamț

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

"Deoarece este vorba de o zonă locuită, cu case, departe de pădure, situația fiind periculoasă pentru locuitori, prefectul Bourceanu a făcut apel la inspectoratele județene de jandarmi, poliție și pentru situații de urgență, pentru extinderea efectivelor de căutare, forțele de ordine răspunzând cu promptitudine apelului. În teren se afla deja SVSU local, alături de jandarmi. Au mai fost dislocate trei mașini de poliție, SVSU Costișa cu o mașină de pompieri, o dronă cu termoviziune de la ApaServ, un echipaj de paramedici. AJVPS Bacău a trimis patru vânători echipați și cu instrumente de verificare termică, pentru a identifica locul în care se află ursul", a declarat Insituția Prefectului Județului Neamț. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si