Close sidebar
Close sidebar

Presedintele Donald Trump a autorizat personal raidul american asupra militantilor al-Qaeda din Yemen

Un oficial militar american a declarat ca raidul fortelor speciale asupra militantilor al-Qaeda din Yemen a fost autorizat personal de catre presedintele SUA, Donald Trump. Un militar american si-a pierdut viata, iar alti trei au fost raniti, dupa ce militantii au intors focul spre elicopterul armatei Statelor Unite. De asemenea, 30 de persoane si-au pierdut viata in aceasta operatiune militara, printre care se numara cel putin zece femei si copii, transmite Reuters.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Fortele de elita nu au luat niciun prizonier in urma raidului din provincia yemenita al-Bayda.

Generalul Joseph Votel a precizat ca operatiunea a dus la uciderea a 14 militanti ai gruparii al-Qaeda din Peninsula Araba.
In timpul operatiunii, militarii americani au obtinut informatii care ar putea sa explice in viitor modalitatea de organizare a unor atentate teroriste.

"Suntem profund intristati de pierderea unui membru de elita al armatei. Acest sacrificiu este extrem de profund in lupta noastra de combatere a terorismului care ameninta oameni inocenti din intreaga lume", a declarat generalul Votel.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Autoritatile yemenite au anuntat ca cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata in urma unui presupus raid aerian american care i-a vizat pe militantii al-Qaeda din provincia al-Bayda.

Printre victime se numara inclusiv un membru important al factiunii yemenite a gruparii al-Qaeda, Abdulraoof al-Dhahab, precum si alti militanti care luptau in provincia al-Bayda.

Medicii sustin ca cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata in urma raidului, iar printre victime se numara inclusiv zece femei si copii.

"Operatiunea a inceput de la primele ore, atunci când o drona a bombardat locuinta lui Abdulraoof al-Dhahab. Apoi, mai multe elicoptere au zburat deasupra si au eliberat mai multi parasutisti, care i-au ucis pe toti cei din casa. Militantii au deschis focul spre soldatii americani care paraseau zona, iar elicopterul i-a bombardat pe acestia si a lovit mai multe locuinte din apropiere", a declarat un locuitor din regiunea Yakla.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI