Dobrovolschi a mai spus ca presedintele Romaniei este surprins si de ”rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreste sa devina util noii majoritatii politice”.

"Presedintele trage un semnal de alarma ca toti romanii sa inteleaga cat de pericolos este acest demers, care poate deschide poarta condamnatilor penal sa ne conduca", a spus purtatorul de cuvant al presedintelui.

Dobrovolschi a mai spus ca presedintele României este surprins si de ”rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreste sa devina util noii majoritatii politice”.

Ea a spus ca legea a aparut in 2001 ca un demers care sprijinea integrarea României in UE si in NATO, si nu vede motivele pentru care, dupa 16 ani, se doreste modificarea ei.

"In 16 ani nimeni, niciodata, nu a considerat ca este o problema acest criteriu de moralitate pentru viata politica din România. In 16 ani, Avocatul Poporului, indiferent de numele persoanei care a ocupat aceasta functie, nu a considerat ca textul legii reprezinta probleme pentru drepturile si libertatile cetatenilor. Aceasta lege in acest interval lung nu a fost contestata, pentru ca este interesul tuturor ca societatea sa fie condusa de persoane integre", a continuat ea.

Dobrovolschi a invocat texte din Constitutie care permit ca, prin lege, sa fie introduse motive suplimentare de incompatibilitate in cazul demnitarilor, astfel incât legea nu ar trebui sa fie neconstitutionala.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Stradaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier nu intra in agenda Avocatului Poporului, nu ar trebui sa se afle printre obiectivele Avocatului Poporului.(...) Presedintele României trage un semnal de alarma, pentru ca toti românii trebuie sa inteleaga cât de periculos este un astfel de demers.

Practic, prin demersul Avocatului Poporului se poate deschide poarta condamnatilor penali sa ajunga sa ne conduca", a spus Dobrovolschi.

Intrebata daca Avocatul Poporului ar trebui sa demisioneze, Madalina Dobrovolschi a spus ca "Avocatul Poporului ar trebui sa asculte cu foarte mare atentie mesajul din partea presedintelui si sa analizeze argumentele acestuia din toate punctele de vedere".

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, pentru News.ro, ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea in privinta Legii 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Intrebat de News.ro daca institutia pe care o conduce a trimis la CCR o sesizare in privinta Legii 90/2001, Victor Ciorbea a spus: ”Da, am depus la Curte”.

Potrivit Avocatului Poporului, Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu articolul 2 din Legea 90/2001.

Acest articol prevede: ”Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia româna si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1)”.

 

Sursa: News.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si