UPDATE 16.23: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ar putea emite un cod rosu de viscol pentru mai multe judete din sud-estul tarii, a declarat, joi, directorul general al ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarna de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Modelele indica intervale de timp in care, datorita intensificarilor de vant care pot depasi 90 de kilometri pe ora si in aceste conditii vizibilitatea sa fie spre zero.

S-ar putea sa emitem o avertizare de vreme severa imediata de tip cod rosu, in intervalul posibil 8-14, pentru estul judetului Buzau, vestul judetului Braila, partea central-nordica a judetului Ialomita si extremitatea de sud-est a judetului Vrancea", a spus Elena Mateescu, potrivit News.ro.

Directorul general al ANM a precizat ca, de sambata, vremea ar putea deveni deosebit de rece in aproape toata tara, cu minime cuprinse intre -24 si -12 grade.

"De sambata este posibil sa emitem cod galben pentru o vreme deosebit de geroasa in special partea centrala, in partea vestica, sudica si estica a Romaniei. Aici vom avea- si nu numai, chiar si in sudul tarii- temperaturi deosebit de scazute, pentru ca maximele vor fi -17- -10, iar minimele spre -24- -12 grade, cu cele mai coborate valori, care pot fi de -25 de grade, in zonele deja cunoscute ca polul gerului din estul Transilvaniei si nordul Moldovei", a adaugat Elena Mateescu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

 

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a convocat, la ora 14.00, la sediul MAI, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, pentru informari privind evolutia conditiilor meteorologice in perioada urmatoare.Potrivit

avertizarii cod portocaliu transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in a doua parte a noptii de joi spre vineri si in timpul zilei de vineri, in Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70-85 kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri si local troienind zapada.

Avertizarea cod galben de ninsori va intra in vigoare joi, la ora 22.00 si va fi valabila pana vineri, la ora 20.00, in judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti si Sibiu.Incepand de joi seara, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

In Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei va fi viscol, cu intensificari ale vantului ce vor ajunge la 50-70 de kilometri pe ora. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80-90 de kilometri pe ora, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului, pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.Incepand

de vineri seara, pana sambata, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben judetele Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Iasi si Neamt.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

In Dobrogea, Baragan si in cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50-55 de kilometri pe ora si pe arii restranse 70 de kilometri pe ora, temporar viscolind si spulberand zapada.Unele intensificari ale vantului vor fi si in sud-vestul Olteniei, spulberand trecator zapada depusa anterior, scrie News.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si