Testele de atenție și inteligență sunt menite să îți pună mintea la contribuție și să te facă să te gândești în foarte scurt timp la rezolvarea unor probleme complexe din diferite domenii.

Astfel de teste au potențialul de a ajuta la dezvoltarea inteligenței și a puterii de concentrare, pentru că de cele mai multe ori acestea presupun rezolvarea unui puzzle, a unei ecuații sau descoperirea unui obiect care pare ascuns în imagine.

Citește și: Test psihologic: Ce personalitate ai, în funcție de culoarea ochilor. Află adevărul despre caracterul tău

test iq, ecuatie, matematica, test inteligenta

Încearcă să rezolvi problema în doar câteva secunde 

Pentru a rezolva ecuația prezentată în imaginea de mai sus ai la dispoziție 10 secunde, timpul fiind cea mai mare provocare din cadrul acestui test.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Este foarte important să observi cu atenție modul în care sunt prezentate exercițiile, pentru că acestea te vor conduce ulterior la răspunsul corect. În cadrul acestui test poți scrie pe un caiet problemele, dacă asta ajută la rezolvare. Mare atenție, timpul este limitat. 

După ce timpul a expirat nu uita să verifici mai jos varianta corectă de rezolvare a ecuației pentru a afla dacă răspunsul pe care l-ai obținut este cu adevărat cel real. 

Rezolvarea ecuației

În imagine observăm că A+A+A=39, ceea ce înseamnă că A=13. Dacă B+B-A=25 sau 2B=25+A înseamnă că 2B=38, ceea ce rezultă B=19.

În cea de-a treia ecuație trebuie aflată valoarea lui C. Dacă 6+C+B=50, 6+19=50-C, înseamnă că C=50-25, adică C=25.

Prin urmare, A+B+C=13+19+25=57.

În cazul în care ai găsit răspunsul corect, felicitări! 

Nu uita să vizitezi Știrile Kanal D pentru mai multe teste care îți vor ține mintea în priză. 

Citește și: Nu mulți reușesc! Testează-ți vederea și atenția: găsește numărul în mai puțin de 8 secunde

test iq, ecuatie, matematica, test inteligenta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si