Close sidebar
Close sidebar

Presedintele Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose candidat la postul de premier

Consultarile presedintelui Klaus Iohannis cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru au inceput, seful statului primindu-i, de la ora 15, pe presedintii PSD si ALDE, Liviu Dragnea, respectiv Calin Popescu-Tariceanu care propun ca Mihai Tudose sa devina noul prim-ministru. Dupa intalnirea presedintelui cu delegatia PNL, formata din presedintele Ludovic Orban si cei patru prim-vicepresedinti, liberalii neavand propunere pentru postul de premier, Orban a declarat ca scopul liberalilor este sa blocheze in Prlament formarea unui guvern PSD. ReprezentanTii USR Si-au reiterat solicitarea privind retragerea nominalizArii lui Mihai Tudose, in timp ce PMP l-a propus pe europarlamentarul Siegfried Muresan.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE 17.57: Delegatia PMP a intrat la consultari cu presedintele Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, luni, consultarile cu delegatia PMP pentru formarea noului Guvern, liderul formatiunii, Traian Basescu, afirmand in fata sefului statului ca spera ca nu are "speranta" ca nu va veni cu o propunere de premier in cadrul discutiilor.

Din delegatia PMP fac parte Traian Basescu, Valeriu Steriu, Eugen Tomac, Dorel Onaca si Dorin Badulescu.

In debutul discutiilor, Traian Basescu i-a spus lui Iohannis zambind: "Sa nu aveti speranta ca eu nu am o propunere".
Initial, s-a zvonit ca propunerea PMP pentru functia de premier este chiar Traian Basescu.

 

UPDATE: Delegatia USR a inceput consultarile cu presedintele Iohannis privind noul Guvern

Din delegatia USR face parte presedintele interimar, Elek Levente, Ionut Mosteanu, Vlad Alexandrescu, Dan Barna.

Uniunea Salvati Romania a cerut luni, prin intermediul unui comunicat de presa, retragerea lui Mihai Tudose ca propunere de prim-ministru din partea PSD-ALDE, argumentand ca acesta este inacceptabil deoarece nu respecta criteriile de integritate si competenta dupa ce a fost acuzat ca si-a plagiat lucrarea de doctorat realizata sub coordonarea lui Gabriel Oprea si nu si-a indeplinit niciuna din masurile din programul de guvernare in calitate de ministru al Economiei.

Purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, a declarat luni, la Parlament, ca Dacian Ciolos ar fi solutie pentru a prelua functia de prim-ministru, in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis are prerogativa in a decide cui acorda increderea pentru constituirea unui nou guvern, putand chiar sa respinga propunerea PSD-ALDE, in persoana lui Mihai Tudose.

 

Surse: Traian Basescu, propunerea PMP pentru functia premier

Traian Basescu este propunerea de prim-ministru cu care Partidul Miscarea Populara va merge la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, programate pentru ora 17.30, au declarat pentru News.ro surse din partid.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

”Aceasta (Traian Basescu- n.r.) este propunerea cu care va merge delegatia noastra la Cotroceni ”, au declarat surse din partid pentru News.ro.

Sursele citate au precizat ca liderii partidului mizeaza pe faptul ca presedintele Klaus Iohannis va respinge nominalizarea PSD-ALDE, respectiv Mihai Tudose, iar Basescu va ramane singurul candidat in cursa.

De asemenea, sursele citate au mai afirmat ca Traian Basescu nu a fost singura varianta pe care a analizat-o conducerea PMP.
Eugen Tomac si Valeriu Steriu, cei doi presedinti executivi ai PMP, au mai fost vehiculati pentru a fi desemnati pentru functia de premier.

 

UPDATE: Ludovic Orban: I-am spus lui Iohannis ca ne asumam guvernarea doar daca avem majoritate. Scopul nostru, blocarea PSD

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca liberalii i-au transmis sefului statului ca PNL isi poate asuma guvernarea oricand, insa doar daca ar avea o majoritate in spate, ceea ce nu au reusit sa obtina, astfel incat scopul lor acum este sa blocheze formarea unui Guvern PSD, in Parlament.

"Delegatia PNL i-a prezentat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, pozitia politica a partidului, care a fost adoptata astazi.(...) Pozitia noastra a fost aceea ca PNL este oricand pregatit sa-si asume raspunderea guvernamentala, dar doar in baza unei majoritati parlamentare solide, coerente, care sa permita punerea in practica a unui program de guvernare liberal", a spus Orban, la finalul consultarilor, potrivit News.ro. 

El a precizat din nou ca, in cursul discutiilor purtate cu celelalte partide parlamentare, cu exceptia PSD, nu s-a reusit degajarea unei astfel de majoritati "din diferite motive". "Ca atare, asteptam decizia presedintelui", a spus liderul PNL.

Intrebat de ce nu au propus totusi un premier, el a spus ca PNL nu face "politica ca sa ne aflam in treaba"." Propui un premier atunci cand ai in spate votul unei majoritati certe", a afirmat el.

Ludovic Orban a mai afirmat ca PNL va vota impotriva oricarui Guvern care are in componenta PSD, iar scopul actual este blocarea oricarui Guvern social-democrat.

"Consideram ca inca nu e desemnat un premier (Mihai Tudose- n.r.), nu s-a ajuns la un vot in Parlament, iar decizia noastra e clara, de a ne implica in impiedicarea unui Guvern PSD", a afirmat el.

Consultarile dintre PNL si Klaus Iohannis au durat aproximativ 15 minute.

 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Mihai Tudose, propunerea PSD pentru functia de premier

Mihai Tudose este propunerea PSD  pentru functia de premier. Tudose este ministru interimar al Economiei in Guvernul Grindeanu, demis prin motiune de cenzura. El a mai fost ministru al Economiei in Cabinetul Ponta 4 (decembrie 2014- noiembrie 2015). 

Mihai Tudose este deputat PSD Braila si de 13 ani este presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor. De asemenea, Florin Tudose este membru titular al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

De 10 ani, social-democratul este Doctor in „Stiinte Militare si Informatii", diploma primita la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul". In 2002, a urmat un curs de specializare la Bruxelles privind controlul parlamentar al fortelor armate NATO. A urmat cursurile Facultatii de Stiinte juridice si administrative Bucuresti.

Potrivit CV-ului sau, Mihai Tudose a publicat, in calitate de autor unic si de coautor, mai multe carti, printre care „Provocari strategice" si "Schimbarea manageriala. Managementul schimbarii".
In declaratia sa de avere, Mihai Tudose a trecut ca detine, impreuna cu sotia lui, un apartament de 97 de metri patrati in Braila, doua masini Mercedes si aproximativ 30.000 de euro la banca.

Sursa: Digi24

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI