Close sidebar
Close sidebar

Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu omologul lituanian, Gitanas Nauseda

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, vineri, la Palatul Cotroceni pe omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în ţara noastră.

Diana Bostan,

Klaus Iohannis

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita Preşedintelui Republicii Lituania are loc în contextul dialogului politic susţinut româno-lituanian şi în vederea continuării coordonării strânse cu privire la situaţia de securitate cauzată de agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, notează Agerpres.

Citeste si: Caz comico-tragic în Franţa: Un câine antrenat pentru depistarea de droguri a mâncat o parte din marfa găsită

Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu omologul lituanian, Gitanas Nauseda

Cei doi şefi de stat vor aborda modalităţile de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-lituaniene, cu accent pe dinamizarea schimburilor economice, pe valorificarea potenţialului existent în domeniul digital şi pe consolidarea securităţii energetice.

Citeste si: Zelenski: „Dacă toţi din lume erau conducători fermi şi curajoşi ca Ucraina, ca Marea Britanie, sunt sigur că am fi pus capăt deja acestui război”

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Discuţiile vor viza şi măsurile pentru sprijinirea, în continuare, a Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO şi coordonarea poziţiilor în pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

Cei doi șefi de stat vor susține declarații de presă comune

Colaborarea la nivelul Uniunii Europene, precum şi cea din formatele regionale Bucureşti 9 şi Iniţiativa celor Trei Mări se vor afla, totodată, pe agenda de discuţii.

Citeste si: Cum a sfârșit o familie din Ucraina: Mama băiatului s-a alăturat Batalionului Azov și a murit după ce fiul ei a fost ucis în uzina Azovstal

Preşedinţii României şi Lituaniei vor aborda şi aspecte legate de sprijinul activ şi cuprinzător de care are nevoie, în contextul actual, Republica Moldova.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI