Un milion și jumătate de români sărbătoresc Învierea Domnului duminică 31 martie. Ca în fiecare an, credincioșii din București participă în număr mare la slujbele de la Catedrala "Sfântul Iosif".

Citește și: Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 31 martie 2024?

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis urări de pace, sănătate şi bucurie credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Conform unui comunicat al președinției, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă 30 martie 2024 un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de creștinii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici.

Citește și: Klaus Iohannis s-a întâlnit față în față cu Mark Rutte, "rivalul" său pentru șefia NATO. Ce au stabilit cei doi  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Sărbătoarea Învierii ne aduce împreună într-o comuniune a iertării şi a renaşterii. În mijlocul tuturor provocărilor şi al încercărilor prin care trecem, Paştele ne oferă prilejul să fim împreună cu cei dragi şi ne aminteşte că suntem însoţiţi mereu de iubirea şi puterea divină", a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului le cere credincioșilor să își îndreaptă gândurile şi rugăciunile către cei aflați în suferinţă:  

"În acest spirit de solidaritate şi compasiune, să ne îndreptăm gândurile şi rugăciunile către cei în suferinţă, oferindu-le lumina speranţei şi mângâierea credinţei. Nu trebuie să uităm niciun moment că puterea noastră cea mai mare rezidă în capacitatea extraordinară de a ne îngriji unii de alţii şi de a le fi alături celor aflaţi în nevoie”, este mesajul preşedintelui.

Președintele, fotografiat la o partidă de golf

Klaus Iohannis a fost fotografiat vineri, alături de soția sa, Carmen Iohannis, la finalul unei partide de golf.

Potrivit unor surse citate de Ziarul Unirea, președintele ar mai fi fost și în urmă cu două săptămâni la clubul de golf. Acesta a fost însoțit de prima doamnă, Carmen Iohannis.

Conform sursei citate , Klaus Iohannis a fost surprins vineri, 29 martie, în jurul amiezei, pe terenul de golf de la Pianu, în județul Alba.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Paștele catolic și protestant.

Președintele Klaus Iohannis, relaxare la golf

[Sursa foto: Ziarul Unirea]

Paștele Catolic și cel Ortodox va fi sărbătorit în aceeași zi în 2025

În anii 2010, 2011, 2014 şi 2017, Paştele a fost sărbătorit în aceeaşi zi de toţi creştinii- ortodocşi, romano-catolici, greco-catolici, de evanghelici şi reformaţi, de cultele neoprotestante.

Următorul an când Învierea Domnului va fi sărbătorită în comun va fi în 2025- la 20 aprilie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si