Close sidebar
Close sidebar

Presedintele turc il acuza pe fostul sau aliat Fethullah Gulen de organizarea loviturii de stat. Ce a raspuns clericul musulman

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan sustine ca in spatele loviturii de stat este clericul musulman Fethullah Gulen, aflat în exil. Acesta neaga insa orice implicare si condamna "în cei mai duri termin" lovitura de stat, spunand ca guvernele se schimba democratic, nu prin forta.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Fethullah Gulen, fost aliat al lui Recep Tayyip Erdogan, se afla în exil în SUA şi a fost indicat de preşedintele turc ca fiind în spatele tentativei de lovitura de stat.

"Condamn în cei mai duri termini tentativa de lovitura de stat militara din Turcia. Guvernarea trebuie caştigata prin alegeri libere şi corecte, nu prin forta", a spus acesta, într-o declaratie de presa transmisa New York Times, informeaza News.ro.

"Ma rog la Dumnezeu pentru Turcia, pentru cetatenii turci şi pentru toti cei aflati în Turcia ca aceasta situatie sa fie rezolvata paşnic şi rapid. Ca cineva care a suferit sub mai multe puciuri militare în ultimii 50 de ani, este cu atat mai insultator sa fiu acuzat ca am vreo legatura cu o astfel de tentativa. Resping categoric astfel de acuzatii", mai spune Gulen.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Premierul turc a declarat în timpul noptii ca tentativa de lovitura de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de mişcarea loiala clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, deşi gruparea acestuia a condamnat-o.

“Condamnam orice interventie a armatei în politica interna a Turciei”, se arata într-un comunicat al Aliantei pentru Valori Împartaşite (AfSV), o grupare non-profit cu legaturi cu clericul de opozitie Gulen,

Guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a acuzat în repetate randuri sustinatorii lui Gulen ca vor îl îndeparteze cu forta de la putere.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI