Close sidebar
Close sidebar

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi fugit din tara, la bordul unui avion privat. El a incercat sa obtina azil in Germania, insa i s-a refuzat aterizarea | UPDATE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi fugit din ţară, la bordul unui avion privat, în urma tentativei de lovitură de stat, relatează Daily Mirror, citând presa turcă. Anterior, se ştia că Erdogan ar fi în vacanţă la Bodrum şi că ar urma să facă o declaraţie în curând. Reuters anunta insa ca presedintele turc se intoarce la Ankara si ca lovitura de stat va esua.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Update 01.05: Administratia prezidentiala nu a dezvaluit unde se afla presedintele turc, insa a precizat ca este intr-o locatie sigura, informeaza AP.

Update 00.55: Germania i-a refuzat dreptul de a ateriza preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează MSNBC.

Update 00.50: Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan încearcă să obţină azil în Germania, după ce i s-a refuzat aterizarea la Istanbul, au anunţat oficiali din Departamentul american al Apărării, informeaza News.ro.

El a dat o declaraţie prin FaceTime, pe telefonul prezentatorului CNN Turk, în care a îndemnat populaţia să iasă pe străzi.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Armata turcă a anunţat că impune legea marţială în ţară, a preluat controlul asupra televiziunii de stat TRT şi a anunţat restricţii de circulaţie.

Între timp, oamenii au început să îşi facă provizii de apă şi alimente de bază, pentru că se aşteaptă la penurii în perioada următoare.

Armata turcă a anunţat că a preluat controlul asupra ţării, după ce premierul Binali Yildirim a declarat vineri seara că o facţiune militară este implicată într-o lovitură de stat.

Militarii au invocat regimul tot mai dictatorial şi ameninţarea teroristă.

Premierul Binali Yildirim a îndemnat la calm şi a afirmat că forţele de securitate fac ceea ce este necesar pentru a rezolva situaţia.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI