Close sidebar
Close sidebar

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, un nou mesaj dur la adresa Rusiei. "Nu vom ierta niciodată"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a denunțat duminică uciderea mai multor civili, inclusiv copii, care încercau să părăsească localitatea Irpin, însă forțele ruse nu au respectat armistițiul privind coridoarele de evacuare. "Nu vom ierta asta niciodată", a spus Zelenski.

Sorin Negru,

Președintele Zelenski a vorbit despre moartea unei familii care încerca să fugă din orașul ucrainean Irpin, lângă Kiev, în nordul Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un nou discurs televizat, duminică seară, el avertizând soldații ruși că vor fi pedepsiți dur în cazul în care comit atrocități în Ucraina, el spunând că „singurul loc liniștit” care îi așteaptă pe aceștia este mormântul. "Nu vom ierta. Nu vom uita. Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război pe pământul nostru”, a spus Zelenski, potrivit The Guardian.

Citeste si: Rusia amenință estompat România și Polonia. Orice stat care pune Ucrainei la dispoziție aeroporturi este considerată parte a conflictului

Zelenski, indignat de atacurile rușilor

Președintele Zelenski a vorbit și despre moartea unei familii care încerca să fugă din orașul ucrainean Irpin, lângă Kiev, în nordul Ucrainei. El a reluat apelul pentru impunerea "no-fly zone" deasupra Ucrainei, în contextul în care coridoarele umanitare au fost ignorate de forțele ruse.

Citeste si: Mii de ruși, arestați duminică la protestele anti-război

Opt civili au fost uciși în oraș în timp ce evacuările erau în curs, potrivit primarului Oleksandr Markushyn.

"Nu vom ierta casele distruse. Nu vom ierta cele cinci sute de rachete care au lovit pământul nostru. Peste tot în Ucraina... ucid oamenii și copiii noștri.

Nu vom ierta împușcarea oamenilor neînarmați. Distrugerea infrastructurii noastre. Nu vom ierta. Sute și sute de victime. Mii și mii de suferințe. Și Dumnezeu nu va ierta. Nu azi. Nu mâine. Nu. Și în loc de Iertare, va fi o Zi a Judecății. Sunt sigur de asta", a declarat Zelenski.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Macron şi Putin au vorbit două ore la telefon. Dezvăluirea șocantă a președintelui rus: este hotărât să-și atingă obiectivele din Ucraina ,,prin negocieri sau prin război"

Președintele ucrainean i-a criticat pe liderii occidentali pentru că nu au răspuns la anunțul ministerului rus al Apărării potrivit căruia va fi lovit complexul militar-industrial al Ucrainei.

„N-am auzit nici măcar un singur lider mondial reacționând la asta”, a spus el. „Îndrăzneala agresorului este un semnal clar către Vest că sancțiunile impuse Rusiei nu sunt suficiente”, a precizat Zelenski.

Zelenski, după distrugerea aeroportului din Viniţa: "Un oraș pașnic care nu a ameninţat niciodată Rusia" 

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a denunţat duminică și distrugerea totală a unui aeroport din apropiere de oraşul Viniţa, din vestul ţării, lovit de opt rachete ruseşti, şi a cerut din nou Occidentului să închidă spaţiul aerian deasupra Ucrainei.

Citeste si: Washington Post: Zelenski ar putea fi evacuat din Kiev

''Paşnica Viniţa nu a ameninţat niciodată Rusia".''Atacul brutal şi cinic cu rachete a lăsat aeroportul complet distrus. Ei (ruşii) continuă să distrugă infrastructura noastră, viaţa noastră, pe care am construit-o noi înşine, părinţii noştri, bunicii noştri, generaţii de ucraineni(...)'', a spus el într-o nouă înregistrare video postată pe contul oficial de Telegram al preşedintelui, relatează Agerpres.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

''Noi repetăm în fiecare zi: închideţi cerul deasupra Ucrainei. Închideţi-l pentru toate rachetele ruseşti, pentru avioane, pentru toţi aceşti terorişti. Faceţi o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe'', s-a adresat el din nou aliaţilor din NATO, care deja au exclus instituirea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei.

Citeste si: Erdogan și Putin, discuție telefonică. Președintele turc l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin să oprească focul din Ucraina

''Suntem oameni şi este datoria voastră umanitară să protejaţi oamenii şi puteţi face acest lucru. Dacă nu o faceţi, daţi-ne avioane ca să ne putem apăra", a spus el, făcând apel la "responsabilitatea" liderilor mondiali.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI