Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat joi ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, după agresiunea militară împotriva teritoriului ucrainean ordonată în zorii zilei de şeful statului rus, Vladimir Putin. Zelenski a spus că armata ucraineană duce lupte grele și că "dușmanul a suferit pierderi serioase". 

Citeste si: Președintele Ucrainei introduce legea marțială. „Fără panică. Noi suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice!”

"Am închis relațiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără, nu va ceda libertatea. Pentru ucraineni independența este cea mai mare libertate", a declarat Volodimir Zelenski într-un discurs televizat.

Volodimir Zelenski: Ucraina e atacată și de la Nord, și de la Sud 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina.

"Avem o armată foarte puternică și oamenii noștri sunt la fel de curajoși. Militarii sunt angajați în atacuri masive, țin piept atacurilor in sud, est și nord. S-au provocat pierderi dure. Ucraina e atacată din nord, sud, solidaritatea națională e principalul nostru scop  dar nu cred că acesta este singurul. Fiecare cetățean al Ucrainei va decide viitorul poporului nostru, oricine are experiență militară, care se poate apăra, să se prezinte la unitățile de recrutare, inclusiv veteranilor le cerem asta", a declarat președintele Ucrainei într-un discurs televizat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zelenski le-a transmis propriilor săi cetăţeni că va împărţi arme tuturor celor care le doresc şi că va anula sancţiunile împotriva tuturor cetăţenilor ucraineni care sunt gata să-şi apere ţara cu arma în mână.

Citeste si: Reacția lui Donald Trump după atacul Rusiei în Ucraina. "Este un lucru foarte trist pentru întreaga lume"

Şeful statului ucrainean a încurajat totodată mediul de afaceri din ţară să pună la dispoziţia populaţiei bunuri şi servicii.

Vladimir Putin a dat ordinul de atac în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi o operațiune militară în Ucraina și a avertizat alte țări că orice încercare de a interveni în acțiunea Rusiei va duce la „consecințe pe care nu le-ați văzut niciodată”.

Citeste si: Strategia militară a Rusiei: Care este tactica de război a lui Vladimir Putin?

El a spus că atacul este necesar pentru a proteja civilii din estul Ucrainei – o afirmație pe care SUA o consideră un "steag fals" pentru a justifica o invazie.

Citeste si: Rusia a atacat Ucraina: Ce presupune Legea Marţială impusă de autorităţile de la Kiev?

Într-un discurs televizat, Vladimir Putin a acuzat SUA și aliații săi că ignoră cererea Rusiei de a împiedica Ucraina să adere la NATO.

El a spus că Rusia nu intenționează să ocupe Ucraina, ci va trece să o „demilitarizeze” și să-i aducă în fața justiției pe cei care au comis crime.

Legea marțială, decretată în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că introduce legea marțială după ce Ucraina a fost invadată de trupele militare rusești.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Dragi cetățeni ai Ucrainei! Astăzi, președintele Putin a anunțat declanșarea unei  operațiuni militare speciale în Donbas . Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare ”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Impunem legea marțială”, a spus președintele ucrainean în cursul dimineții de joi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si