"Tăcerea este moarte, spuneţi adevărul prin versurile voastre, pe reţele de socializare sau pe posturi de televiziune", a transmis duminică seara Volodimir Zelenski.

Citeste si: VIDEO| Volodimir Zelenski spune că trupele rusești vor să captureze regiunea Donbas şi sudul Ucrainei

Președintele Ucrainei a avut oportunitatea de a-şi transmite mesajul pe ecranul sălii de la Grand Garden Arena din Las Vegas, unde s-au desfăşurat anul acesta premiile Grammy.

Zelenski: "Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, au fost nevoiţi să iasă să lupte" 

"Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, au fost nevoiţi să iasă să lupte pentru a apăra libertatea de a putea iubi, a trăi şi a face ca muzica să fie ascultată", a adăgat preşedintele ucrainean.

Scena premiilor Grammy s-a luminat în albastru şi galben, culorile steagului ucrainean, în timp ce pe ecrane au fost proiectate imagini ale războiului.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă: "Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie pedepsite"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Intervenţia lui Zelenski a fost urmată de un recital al artistului John Legend, care a interpretat la pian balada "Free" (Libre), alături de Lyuba Yakimchuk, o poetă ucraineană din regiunea Donbas care a

reuşit să fugă din ţară în urmă cu câteva zile.

Organizatorii premiilor Grammy au pus la dispoziţie, în colaborare cu organizaţia Global Citizen, un număr de contact pentru ca spectatorii să-i poată ajuta pe cei afectaţi de război.

Zelenski: Putin ar pune mine lângă cadavrele victimelor pentru a-i răni pe salvatorii ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat pe blogul său un mesaj video adresat naţiunii în care a vorbit despre situaţia în care se află țara pe care o conduce la mai bine de o lună de la începerea războiului.

În mesajul său, președintele ucrainean a dezvăluit şi o informaţie terifiantă. Soldații lui Vladimir Putin, aflați în retragere, plantează bombe în casele bombardate sau chiar lasă mine lângă tupurile neînsuflețite ale victimelor.

Salvatorii sau soldaţii ucraineni care vin în urma lor pentru a analiza situaţia din zona devin astfel ţinte uşor de doborât.

Volodimir Zelenski a declarat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că mai încă mai sunt ”bătălii dificile” de purtat înainte de a se ajunge din nou la pace.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

”Cu toţii vrem să câştigăm”,   spune preşedintele.   ”Înainte- bătălii dificile. Este încă imposibil să ne gândim că am trecut deja toate testele”,   a declarat Zelenski într-un nou video postat pe reţelele de socializare.

Citeste si:   Un jurnalist ucrainean a fost găsit mort lângă Kiev. Bărbatul era așteptat acasă de soția sa și cei patru copii

Preşedintele ucrainean mai spune că toţi cei implicaţi îşi doresc să câştige. 

”Dar când va fi, toată lumea o va vedea. Toată lumea va simţi că pacea vine”,   a mai spus preşedintele. Totodată, preşedintele a apreciat că forţele ruse se deplasează  ”încet, dar vizibil”  din nordul Ucrainei. 

”Ocupanţii îşi retrag forţele în nordul ţării noastre. Retragerea este lentă, dar vizibilă. Undeva sunt expulzaţi cu bătălii. Undeva îşi lasă poziţiile singuri”,   a informat șeful statului ucrainean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si