Piesele submarinului, care a făcut implozie în timpul unei scufundări la mare adâncime pe Titanic, au fost descărcate miercuri în St John's, Canada. Oficialii spun că printre resturi au fost găsite rama de aterizare a submarinului și un capac din spate, potrivit BBC.

”Mai este mult de lucru”

Profesioniștii medicali americani vor efectua o analiză oficială a presupuselor rămășițe, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Agenția se află în primele etape ale unei anchete privind cauzele dezastrului. Comisia de anchetă marină a Gărzii de Coastă (MBI) va transporta dovezile într-un port american pentru analize și teste suplimentare. 

Citește și: Primele imagini cu epava submarinului Titan. Ce a mai rămas din submersibilul în care cinci miliardari au murit?

Președintele MBI, căpitanul Jason Neubauer, a declarat într-un comunicat că "mai este încă mult de lucru pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a Titanului și pentru a ne asigura că o tragedie similară nu se va mai repeta".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Profesioniștii medicali americani vor efectua o analiză oficială a presupuselor rămășițe, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Profesioniștii medicali americani vor efectua o analiză oficială a presupuselor rămășițe, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

[Sursa foto: Captură ecran BBC]

"Sunt recunoscător pentru sprijinul internațional și interinstituțional coordonat pentru recuperarea și conservarea acestor dovezi vitale la distanțe și adâncimi extreme în largul mării", a declarat căpitanul Neubauer. Toate cele cinci persoane aflate la bordul navei au murit pe 18 iunie, după ce aceasta a făcut implozie după aproximativ 90 de minute de la o scufundare. Cei aflați la bord au plecat în călătorie pentru a vedea faimoasa epavă din 1912, care se află la o adâncime de 3.800

de metri în Atlanticul de Nord.

Pasagerii erau Stockton Rush, în vârstă de 61 de ani, directorul companiei OceanGate, care a organizat scufundarea, exploratorul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său, Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, și scafandrul francez Paul-Henry Nargeolet, în vârstă de 77 de ani. Inițial, oficialii au fost sceptici cu privire la perspectiva de a recupera vreunul dintre cadavre.

Citește și: Detalii cutremurătoare în urma deceselor victimelor aflate în submarinul Titan: Suleman avea la el un cub Rubik şi voia să doboare un record Guinness

"Acesta este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării", a declarat amiralul John Mauger de la Paza de Coastă, la scurt timp după ce a fost confirmată pierderea navei. Cpt. Neubauer a declarat atunci că anchetatorii vor lua "toate măsurile de precauție" în cazul în care vor descoperi rămășițe umane și că ancheta va include probabil o audiere oficială cu declarații ale martorilor. Până în prezent, spune paza de coastă, cinci piese majore ale submarinului au fost găsite într-un câmp mare de resturi în apropierea Titanicului. Resturile aduse la țărm miercuri păreau să includă cel puțin un capac de capăt din titan, hubloul submarinului căruia îi lipsește fereastra, precum și un inel din titan, cadrul de aterizare și compartimentul pentru echipamente, potrivit corespondentului științific al BBC, Jonathan Amos. 

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: TikTok, interzis oficial în SUA! Donald Trump: „Veţi vedea ce voi face”- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Misiunea de recuperare a fost condusă de nava canadiană Horizon Arctic, care a transportat un vehicul telecomandat operat de Pelagic Research Services. Compania a precizat într-o declarație, miercuri că echipa sa a finalizat operațiunile în larg și că se întoarce la bază. OceanGate a fost criticată pentru practicile sale de siguranță, iar foștii angajați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la submarinul Titan, care nu făcea obiectul unei reglementări. 

Într-o declarație de săptămâna trecută, OceanGate a spus că a fost "un moment extrem de trist pentru angajații noștri care sunt epuizați și profund îndurerați de această pierdere".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si