Preț benzină și motorină august 2023. Scumpiri în ultima lună la carburanți

Preț benzină și motorină august 2023 Benzina standard se vine azi, marți 1 august, 2023, cu prețuri cuprinse între 6,84 lei/litru și 7,02 lei/litru. În urmă cu o lună, la începutul luinii iulie, prețul benzinei standard era de 6,60 lei/litru- 6,80 lei/litru.

Citește și: VIDEO- Se anunță o săptămână cu noi scumpiri la carburanți. Cât vor plăti acum șoferii

Preț benzină și motorină august 2023. Motorina standard se vinde azi, potrivit  Monitorului de prețuri la carburanți, cu prețuri cuprinse între 6,90 lei/litru și 7,01 lei/litru.

Preț benzină și motorină august 2023. În urmă cu o lună, cea mai ieftină motorină standard era 6,64 lei/litru, iar cea mai scumpă nu trecea de 6,75 lei/litru.

De ce s-au scumpit prețurile la benzină și motorină

Începând cu data de 18 iulie, carburanții s-au scumpit din cauza creșterii prețurilor la produsele petroliere la nivel internațional. Astfel, litrul de benzină s-a scumpit cu 5 bani, iar cel de motorină cu 9 bani.

Explicația creșterii de prețuri: prețurile maximale, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard au fost stabilite la nivelul de:- 24,65 lei/litru- pentru benzina COR 95 (+5 bani);- 20,76 lei/litru- pentru motorina standard (+9 bani).  

Ce este „Monitorul Prețurilor Carburanților”

Preț benzină și motorină august 2023  - Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” a fost lansată în urmă cu patru ani de Consiliul Concurenței și poate fi accesată pe www.monitorulpreturilor.info

Preț benzină și motorină august 2023  - Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” este valabilă atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (iOS și Android), care poate fi descărcată din App Store şi Google Play.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ce este „Monitorul Prețurilor Carburanților”

Ce este „Monitorul Prețurilor Carburanților” - afli prețul la benzină și motorină

Preț benzină și motorină august 2023-  Aplicația afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Preț benzină și motorină august 2023  - Autoritatea de concurență recomandă utilizatorilor actualizarea aplicației mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta conține îmbunătățiri ale performanței și repară diferite probleme tehnice.

Cum verifici prețul la benzină și motorină pe „Monitorul Prețurilor Carburanților”

Primul pas ca să verifici online prețurile benzinei și motorinei în Monitorul preţurilor pentru carburanţi este să intri pe pagina Monitorulpreturilor.info și să dai click pe imaginea din dreapta carburanți auto.

Ajungi astfel pe pagina dedicată carburanților: https://monitorulpreturilor.info/Home/Gas.

Următorul pas este să selectezi din stânga sus produsul care te interesează: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL  etc  

Dacă permiți aplicației să îți acceseze localizarea în timp real, site-ul îți va furniza prețurile la benzină sau motorină de la cele mai apropiate stații peco- pe o rază de 5 km. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă vrei să selectezi o altă locație în care să verifici prețul la carburanți, ai mai multe opțiuni în stânga sus

- în localitate

- în jurul locației selectate

- în jurul locației curente


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si