Close sidebar
Close sidebar

Preţ cozonac 2022: Câţi bani vor scoate românii din buzunar?

Preţ cozonac 2022: Câţi bani vor scoate românii din buzunar? Iată cât costă un cozonac tradițional pentru masa de Paște, în 2022!

Alina Raducu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preţ cozonac 2022: Câţi bani vor scoate românii din buzunar? Nu mai este mult până la sărbătorile pascale, iar românii se pregătesc din timp și în acest an cu bunătăți pentru masa de Paște. Însă, cum tensiunile politice internaționale au accentuat criza economică, românii vor trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru masa de Paște, dacă își doresc să aibăă pe masă preparate tradiționale. 

Iată ce sume trebuie să scoată românii din buzunare pentru produsele tradiționale, în 2022!

Care este prețul unui cozonac în 2022? Câţi bani vor scoate românii din buzunar pentru un preparat tradițional?

Pe lângă clasica pască cu brânză, cozonacul este desertul vedetă în perioada sărbătorilor Pascale.

Chiar dacă îl cumpărăm direct din patiserie sau îl preparăm la noi acasă, cozonacul are prețuri mari, deoarece toate ingredientele de bază s-au scumpit în ultima perioadă, în toate supermarketurile.

Totodată, lunile ianuarie și februarie au adus scumpiri considerabile în agricultură, pe fondul crizei de energie. Un alt factor foarte important este războiul din Ucraina, exportator important de cereale.

Citeste si: Preţ carne miel 2022: La ce trebuie să fim atenţi când mergem la magazine sau în piaţă?

De asemenea, în ultima vreme, prețurile au crescut foarte mult și la carburanți și îngrășăminte, lucru care va duce în mod automat la majorarea tuturor produselor.

Iar pentru a prepara un cozonac acasă, ai nevoie de mai multe ingrediente, toate la rândul lor înregistrând sume mai mari de cumpărare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Mai mult, ingredientele de bază pentru cozonaci s-au scumpit încă de la începutul anului. Pentru făină, de exemplu, trebuie să scoatem din buzunar cu 16% mai mult față de anul trecut, pentru ulei cu 26%, iar pentru brânza de vacă cu 8%.

Citeste si: Roșiile au ajuns să coste mai mult decât kilogramul de carne. Vezi prețurile

Prețuri foarte mari  s-au înregistrat și la cacao, unt, ouă și zahăr. Astfel, un cozonac de 1 kilogram, care avea prețul de 40 lei în 2021, anul acesta va fi mai scump cu 12 lei. Astfel, creșterea este de 30%.

Și prețul ouălor la crescătorii particulari a ajuns să fie mai mare față de anul trecut. În prezent, un ou ecologic se vinde cu suma cuprinsă între 1 și 1,5 lei, în funcție de regiune.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Cât ne va costa anul acesta masa de Paşte. Carnea de miel e mai scumpă cu 30% față de anul trecut

Cel mai probabil vor fi prețuri mai mari și la cartofi, legume care se vindeau în perioada lunii aprilie a anului trecut cu aproximativ 2 lei kilogramul. Acum, însă, pe aceeași cantitate românii trebuie să plătească între 2,5 și 3 lei.

Citeste si: VIDEO| În vreme ce prețul uleiului îi face pe cumpărători să găsească alternative, un producător din Cluj se mândrește cu clientela fidelă

Printre alimentele care au înregistrat scumpiri se numără și roșiile, telemeaua de oaie și cartofii noi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI