Close sidebar
Close sidebar

Preț făină de greieri. Cât costă făina de greieri în magazinele din România?

Preț făină de greieri. În acest moment, în România a început să fie comercializată făina de greiere. Prețul acesteia este la fel de șocant cum este ideea de a mânca insecte.

Alexandra Bercea,

Preț făină de greieri. Cât costă făina de greieri în magazinele din România?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Făina de greieri  se prepară din greieri mari fară aripi. Un exoschelet nu este încă format, astfel că insectele sunt mai ușor de digerat. Făina proteică din greieri are o ușoară aromă umami de nucă și este bogată în proteine, scriu comercianții.

,,Insectele nu prezintă risc la bacterii”

Preț făină de greieri. Cât costă făina de greieri în magazinele din România?

[Sursa foto: Infofinanciar]

Făina de greieri este fără aditivi, chimicale sau conservanți și fără antibiotice „spre deosebire de creșterea animalelor, insectele nu prezintă risc la bacterii”.

Citește și: Cea mai bună făină pentru cozonac: Multă lume nu știe și face o mare greșeală

Făina este făcută 100% din greieri și conține proteine de aceeași calitate ca și carnea de vită (70% proteine), are mai mult omega-3 și omega-6 decât somonul (20% acizi grași).

Este posibil să luăm vreo boală de la greieri?

Potrivit comercianților, oamenii sunt „ genetic diferiți față de greieri și nu există pericolul să putem lua vreo boală de la ei ”, astfel încât prin ingestie nu putem să ne infectăm cu Covid, gripă porcină sau boala vacii nebune.

Cum se obține făina de greieri?

În ceea ce privește obținerea făinii de greieri și utilizarea, comerciantul spune că înainte de uscare, greierii sunt mai întâi bine spălați, apoi sunt tratați termic și uscați lent pentru a maximiza

toate proprietățile benefice ale insectei comestibile. Abia după aceea, se transformă în făină de greieri bogată în proteine.

Cât costă suta de grame în România

Preț făină de greieri. Cât costă făina de greieri în magazinele din România?

[Sursa foto: BZI]

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Comercianții vând făina la suta de grame. Un comerciant a declarat că vinde făina de greieri cu  96,25 de lei suta de grame. Un kilogram de făină de greiere costă 962 de lei.

În ciuda faptului că produsul este unul scump, oamenii au început să cumpere din ce în ce mai des făina de greieri. În octombrie 2022, dimensiunea pieței globale pentru acest gen de produse a fost estimată la 330,36 milioane de dolari și se preconizează că va ajunge la 374,40 milioane dolari până în 2028.

Citește și: Făina de greieri e tot mai populară

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI