Cât costă o porție de sarmale în stațiunea Mamaia?! Vei scoate mai mulți bani din buzunar pentru un astfel de preparat
Prețul alimentelor s-a scumpit în România, se pare că acest val de scumpiri a ajuns și pe litoral. Românii sunt uimiți când ajung la mare și văd cât trebuie să scoată din buzunar pentru a cumpăra o porție de mâncare.
Stațiunea Mamaia a avut întotdeauna prețuri mai ridicate față de celelalte stațiuni, însă anul acesta au explodat de-a dreptul. O porție de sarmale acolo este extrem de scumpă.
Cât costă o porție de sarmale în stațiunea Mamaia
După prețurile mari la cazările de pe litoralul românesc, au urmat ușor și prețurile la mâncare, iar acest lucru îi afectează pe turiști. Ei bine, așa s-a ajuns ca o porție de ciorbă de burtă să coste nu mai puțin de 32 de lei, iar prețul unei porții de sarmale a întrecut orice imaginație.
Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a postat recent, pe pagina personală de Facebook, o imagine în care era prezentată o ofertă a unui local din stațiunea Mamaia. În fotografia postată se poate vedea clar că o porție de sarmale cu mămăliguță şi ardei iute costă 49 de lei.
Internauții au reacționat imediat: „Da' ce-i, frate, animalu' viu în ea..????” ori „Fugiți, ăsta nu e turism!” sau „Cumpărați sarmale la preț de fructe de mare”.
România este una dintre țările cu cea mai gustoasă mâncare. Într-un top al celor mai gustoase preparate, întocmit de Taste Atlas, clasamentul este luat de Italia, urmată de Grecia și Spania. Pe locul 4 vine și România, cu preparate precum mici, ciorbă de burtă, mămăligă și cozonac.