Prețuri carburant 3 august 2023. Șoferii au parte de vești rele. Benzina și motorina se scumpesc din nou, iar joi, 3 august 2023, este a treia zi consecutivă de majorări la prețul carburanților.

Citește și: Îmbunătățiri pentru Ro-Alert: Sistemul ar putea fi integrat cu alte aplicații și platforme, dar și cu radioul și televiziunea

Prețuri carburant 3 august 2023

Benzina standard, care este cea mai ieftină, costă joi 6,88 de lei. Ieri, miercuri, cea mai ieftină benzină o regăseam la prețul de 6,86 de lei. Totuși benzina standard poate atinge și prețuri de 6,89 și chiar 7,06 lei.

Prețurile pentru benzina premium variază între 7,34 de lei și 7,71 lei.

Cea mai ieftină motorină standard costă joi 6,91 de lei. Miercuri, cea mai ieftină motorină costa 6,89 de lei. La unele stații prețurile motorinei standard poate ajunge chiar și între 6,93 de lei și 7,06 lei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Motorina premium costă 7,27 lei și ajunge până la 7,57 lei.

De ce cresc prețurile carburanților?

Consiliul Concurenței a constatat, în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă, că prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, însă cu o diferență de câteva zile.

Prețuri carburant 3 august 2023. Benzina și motorina în România cresc de la o zi la alta

Prețuri carburant 3 august 2023. Benzina și motorina în România cresc de la o zi la alta

[Sursa foto: Unsplash]

Cotația Platts este prețul de referință internațional pe piața carburanților, benzină sau motorină, și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta, dar și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor.

Citește și: VIDEO- Noi scumpiri la prețul carburanților. Șoferii au sesizat diferențele la pompă de azi, 2 august 2023

Atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România. Atunci când cotațiile scad, se diminuează prețul lor în stațiile de alimentare.

Majoritatea ajutării prețurilor la pompă se produce în interval de o săptămână, valabil pentru creșterea, dar și pentru scăderea cotației internaționale de referință Platts.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si