Cazările s-au scumpit cu 25% faţă de anul trecut, transportul cu mașina proprie costă mai mult cu 60%, iar tavernele îi aşteaptă pe turişti cu preţuri adaptate inflaţiei. 

Cât au crescut prețurile

Un român a cerut informații în legătură cu prețurile din stațiunile din Grecia, fiind îngrijorat de zvonurile privind scumpirile. Cei mai mulți utilizatori au spus că prețurile au crescut, în medie, cu 10-30%, în comparație cu anul trecut.

„Am mers în Grecia în ultimii 5 ani, pe insule, am avut doar mic dejun inclus, iar prânzul și cina le luam numai la taverne. Întotdeauna achitam undeva între 45 și 60 de euro la masă, 2 adulți și fiul (10-15 ani acum).

Aici vorbim de aperitiv, fel tradițional, desert, o băutură. Aud zvonuri cum că, comparativ cu anii trecuți, preturile au explodat.” , a scris un româ pe Grupul de Faceboook Forum Grecia.

Citeste si: Vremea Iulie 2022: Prognoza meteo completă pentru marile oraşe şi pentru litoral

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Zeci de români i-au răspuns la mesaj, spunând că sunt creșteri. Spre exemplu, pentru o masă ar putea adăuga câțiva euro în plus față de prețurile din anii trecuți, conform Fanatik.ro.

Prețuri mai mari la taverne 

„Doar ce ne am întors. Au crescut cu aprox. 1 euro. În unele părți sau la unele feluri, n-au crescut. Vacanță frumoasă, nu vă mai stresați!”,

a scris o turistă.

O altă turistă care a fost în Thassos în prima jumătate a acestei luni spune că prețurile sunt mai mari cu aproximativ 15-20% la taverne. În schimb, litrul de benzină ajunge chiar și la 2,5 euro pe insulă, mai scrie sursa citată.

Citeste si: Horoscop săptămânal 27 iunie 2022- 3 iulie 2022: Perioadă de foc pentru trei zodii

De asemenea, feribotul către Thassos, s-a scumpit cu 15% şi costă 66 de euro, pentru două persoane.

Citeste si: Fazele lunii iulie 2022: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?

Și pentru o zi de plajă, turiștii scot mai mulți bani din buzunar. Un șezlong costă acum 25 de euro.

Citeste si: Incident șocant în Italia. Mai mulți români a bătut un polonez beat pentru a-i fura telefonul

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si