Românii nu scapă de facturile uriașe nici în această iarnă! Ei vor avea de plătit mai mult la facturile pentru energie. Creșterea prețurilor vine în urma majorării taxei pe valoarea adăugată, de la 5% la 9%.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre majorările ce ar avea loc pentru facturile la energie. El a menționat și eventuale concedieri în rândul angajaților la stat.

„Cred că fiecare minister, fiecare agenție, fiecare instituție de nivel național și local trebuie să își facă o analiză foarte atentă, să vadă câți oameni livrează cu adevărat în interesul cetățenilor

români. Aș evalua foarte bine pe de o parte posturile vacante, pe de altă parte exact ce livrează fiecare. Aș spune că este o analiză firească”, a spus ministrul.  

Citește și: Alimentele se ieftinesc. Cât de mult vor scădea prețurile? Măsura intră în vigoare de la 1 august

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul Energiei a spus că, referitor la scumpirea la energie, încă sunt negocieri la nivelul coaliției.

Prețurile la energie vor crește din nou. Ce sume vor scoate românii din buzunare la iarnă? Anunțul ministrului Energiei

Prețurile la energie vor crește din nou. Ce sume vor scoate românii din buzunare la iarnă? Anunțul ministrului Energiei

[Sursa foto: Imagini cu scop ilustrativ - Freepik/Facebook]

„Orice măsură vom primi la minister, o vom analiza cu atenție. Deocamdată sunt discuții vehiculate parțial în spațiul public, sunt negocieri”, a spus Sebastian Burduja.  

Val de scumpiri în România

Taxa pe valoare adăugată nu va crește doar pentru energie, ci și la alte produse.

Este vorba despre: manuale școlare, cărți, ziare și reviste; biletele la castele, muzee, grădini, bâlciuri, parcuri de distracții, târguri, expoziții, cinema; activități sportive; alimente BIO tradiționale; transport în scop turistic și de agrement.

Taxele vor crește și pentru: panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură, lemne de foc, rumeguș, vreascuri, energia termică în sezonul rece și biletele la concerte.

Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, spune că inechitățile trebuie rezolvate pentru a ajunge la o corecție a deficitului fiscal.

Citește și: VIDEO- Săgeata inflației lovește adânc: Lupta pentru un trai decent și eforturile financiare suplimentare ale românilor

„Pentru corecția deficitului este necesar să se elimine cât mai mult din ceea ce face regimul fiscal din România unul regresiv, inechitabil (cei care câștigă mai mult plătesc proporțional mai puțin), să se renunțe la facilități, portițe de optimizare fiscală (cazul PFA, al regimului microîntreprinderilor, etc.” , a explicat președintele Consiliului fiscal, Daniel Dăianu, potrivit antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si