Prevenirea pătrunderii particulelor alimentare sub proteza dentară. Sfaturi practice

Când vine vorba despre alimentație, este normal să vrei să poţi mânca tot ce îţi doreşti. Proteza dentară nu trebuie să devină un obstacol. Cu toate acestea, s-a constatat că, dacă mănânci încet şi regulat, poți să îți satisfaci apetitul în aceeaşi măsură. Încearcă să iei numai înghiţituri mici de alimente moi şi să eviţi alimentele prea greu de mestecat.

Author: Catalina Popa miercuri 24 noiembrie 2021 , 18:27

Prevenirea pătrunderii particulelor alimentare sub proteza dentară. Sfaturi practice

Prevenirea pătrunderii particulelor alimentare sub proteza dentară. Sfaturi practice

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Odată ce dobândești încredere în noua proteză dentară, obişnuindu-te să mânânci cu aceasta, vei fi liber să abordezi şi alimente mai dure, precum fructele tari şi carnea.

Cum puteți mânca totuși alimente mai dure?

Pentru alimentele mai dure, încearcă o cremă adezivă pentru proteza dentară care să îți confere acea linişte că proteza dentară va rămâne pe poziţie. Pe lângă faptul că îţi pot oferi fixare pe durata întregii zile (până la 12 ore de susţinere), aceste creme adezive creează o peliculă etanşă care ajută la împiedicarea pătrunderii particulelor de alimente între proteză şi gingie, ajutându-te astfel să te simţi mai confortabil înainte chiar de a te fi obişnuit cu proteza în totalitate.

Până la 86% dintre utilizatorii de proteze dentare se plâng că particulele de alimente ajung sub proteză în timpul masticației. Acest lucru favorizează dezvoltarea bacteriilor care provoacă respirație urât mirositoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: 11 întrebari legate de curăţarea și întreținerea protezelor dentare. Răspunsurile specialiștilor

Reduc pătrunderea particulelor alimentare cu 74%

Cremele adezive COREGA pentru fixarea protezelor dentare asigură fixarea protezei pe tot parcursul zilei și reduc pătrunderea particulelor alimentare cu 74% (comparativ cu situația în care nu este utilizată o astfel de cremă).

  • La prima folosire a produsului, utilizaţi o cantitate mică de cremă adezivă. Aplicaţi mai mult, dacă este nevoie. Utilizarea unei cantităţi prea mari de cremă adezivă poate face ca surplusul să iasă peste marginile protezei.

Citeste si: Proteza dentară îmi va schimba fizionomia? Răspunsul specialiștilor

Dacă s-a întâmplat acest lucru, data viitoare reduceţi cantitatea de cremă adezivă utilizată.

  • Este posibil să fie nevoie de câteva încercări până determinaţi cantitatea optimă pentru proteza dumneavoastră. Pentru o fixare fermă, aplicaţi crema adezivă o singură dată pe zi. Dacă simţiţi nevoia să aplicaţi mai des de o dată pe zi, cereţi sfatul medicului stomatolog.
  • Respectați întotdeauna instrucțiunile de utilizare specificate pe ambalaj.


Abonează-te pe
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si