Organizatorul reuniunii de lucru a șefilor de stat și de guvern din sud-estul Europei și din Balcanii de Vest, este prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. 

Cine participă la reuniunea din Atena?

La reuniune participă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, dar şi şefi de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întâlnire cu premierul grec, la Atena

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întâlnire cu premierul grec, la Atena

[Sursa foto: Facebook-Marcel Ciolacu]

„Discuţiile au vizat extinderea cooperării bilaterale şi regionale dintre cele două state, creşterea schimburilor economice şi impulsionarea cooperării în domenii sectoriale cheie, precum sectorul energetic.

Citește și: Premierul Ucrainei, Denîs Şmîhal, vine în România. Programul întâlnirii cu Premierul Marcel Ciolacu: „vom continua să acordăm sprijin deplin și consistent pentru Ucraina”

Cei doi prim-miniştri au discutat despre noile investiţii greceşti în România în domeniul energiei, participarea companiilor elene la proiectele de infrastructură din ţara noastră, dar şi despre prezenţa întreprinderilor româneşti pe piaţa din Grecia”, arată Guvernul, potrivit News.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, potrivit comunicatului, ”un aspect important atins în cadrul întrevederii a fost extinderea Spaţiului Schengen”.

”Prim-ministrul Marcel Ciolacu a explicat raţiunile strategice pentru o decizie favorabilă României şi a mulţumit părţii elene pentru sprijinul constant oferit”, afirmă Executivul. 

Marcel Ciolacu a reiterat sprijinul României

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a reiterat sprijinul României, pentru avansarea procesului de extindere, în Balcanii de Vest, dar și în vecinătatea vestică a UE.

Acesta a evidențiat susținerea acordată parcursului european al Ucrainei și Republicii Moldova, de România, atât până în prezent, cât și în viitor. De asemenea, a fost subliniat obiectivul deschiderii negocierilor de aderare de ambele state, potrivit Digi24.ro

”Cei doi demnitari au avut şi un schimb de opinii pe tema situaţiei de securitate în plan regional. Au fost prezentate măsurile luate de autorităţile române pentru a face faţă provocărilor actuale la Marea Neagră, ajutorul oferit Republicii Moldova şi Ucrainei, dar şi sprijinul de care are nevoie România, la nivel european, ca stat aflat în prima linie.

Premierul român se află la Atena la invitaţia omologului său grec pentru a lua parte la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest la care vor participa preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel”, se arată în comunicat.

Citește și: VIDEO- Lupta cu „bombardierii”, îngreunată de lege. Marcel Ciolacu: "Polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea"


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si