Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Prima dată în halatul alb. Bobocii Universității de Medicină din Iași au îmbrăcat primele halate albe din viața lor: „Am simțit o bucurie, pentru că este un vis pe cale să se îndeplinească”

Emoționați și fericiți, bobocii Universității de Medicină din Iași au îmbrăcat primele halate albe din viața lor. Este o răsplată pentru munca depusă până acum, iar pentru mulți, momentul în care își dau seama că sunt tot mai aproape de visul lor de a salva vieți. Tinerii participă zilele acestea la un program de acomodare care îi va ajuta să se obișnuiască mai repede cu viața de student.

Redactia Stirile Kanal D,

Prima dată în halatul alb. Bobocii Universității de Medicină din Iași au îmbrăcat primele halate albe din viața lor: „Am simțit o bucurie, pentru că este un vis pe cale să se îndeplinească”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Entuziasmați, bobocii mediciniști au trecut pragul facultății, ghidați de colegii lor mai mari. Printre cei care au îmbrăcat pentru prima dată halatul alb am găsit-o pe Mara. A așteptat acest moment de când era copil.

Citește și: Când încep facultățile în anul universitar 2023- 2024? Anunț important pentru studenți

„Cred că puteți că îmi tremură mâinile de nu mai pot, chiar se întâmplă asta, acesta este începutul pentru mine.”

Bobocii Universității de Medicină din Iași au îmbrăcat primele halate albe din viața lor

Începutul a șase ani de studiu intens pentru a-și îndeplini visul: să facă bine. Este ceea ce a văzut la mama ei, și ea medic, așa că tânăra și-a dorit de mică să ducă misiunea mai departe.

Mara Răucescu, studentă: „De când eram la grădiniță, prima meserie care mi-am dorit-o a fost doctor și acum începe să se întâmple acest vis .”

Și Elena, din Suceava, vrea să salveze vieți. În cazul ei însă, inspirația a venit pe alte căi.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Elena Doruță, studentă: „Având un istoric familial cu boli am fost cumva predispusă să văd suferință sau durere pe chipul oamenilor și mereu m-am gândit că aș putea ajuta într-un anumit fel. Cum

te-ai simțit când ai îmbrăcat halatul? Am simțit că o picătură în marea de ocean de neliniște și de bucurie, totodată, pentru că este un vis care e pe cale să se îndeplinească treptat.”

Bineînțeles că tinerii au vrut să împărtășească acest moment de bucurie cu cei dragi, așa că primul lucru pe care l-au făcut după ce au îmbrăcat halatul a fost să își facă un selfie pe care l-au trimis apropiaților.

„Sunt fericită că am muncit atât timp într-a 12-a și este mult de muncă, abia aștept să ajung și cu doctor să am insigna aia micuță.”

Timp de 5 zile, studenții din primul an vizitează sălile și laboratoarele unde urmează să studieze, iar colegii din anii mai mari îi ajută să înțeleagă cum vor decurge cursurile și activitățile practice.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Ivona Burduja, purtător de cuvânt UMF Iași: „Acest program se desfășoară de 7 ani, în acest an au intrat în primul an 2.050 de studenți, dintre care 600 sunt la liniile de predare în limbile engleză și franceză.”

La Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T.Popa din Iași învață aproape 10.000 de studenți din 75 de țări.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI