Close sidebar
Close sidebar

Prima imagine cu Elena Udrea după reținerea ei în Bulgaria

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” și dată în urmărire generală de Poliția Română, a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria, fiind demarate procedurile de extrădare.

Sorin Negru,

Elena Udrea a fost dusă la arest în cadrul Poliției de Frontieră Petrich și urmează să fie dusă vineri în fața judecătorului

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" de Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost prinsă, joi după amiaza, în Bulgaria. 

Citeste si: Elena Udrea ar fi vrut să plece în Dubai

Elena Udrea ar fi fost prinsă la Kulata, aproape de granița cu Grecia și, potrivit unor informații pe surse, ea intenționa să ajungă în Dubai.

Elena Udrea, prima imagine după reținerea în Bulgaria

Elena Udrea a fugit din țară cu mașina și era însoțită de un bărbat de aproximativ 50 de ani, în momentul reținerii sale, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Citeste si: VIDEO- Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”

Primele imagini cu Elena Udrea după reținerea în Bulgaria, precum și cu mașina în care se afla lângă fontiera cu Grecia:

Elena Udrea, prima imagine după reținerea în Bulgaria

Elena Udrea a fugit din țară cu mașina și era însoțită de un bărbat de aproximativ 50 de ani

[Sursa foto: G4Media]

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Elena Udrea ajunge vineri în fața judecătorilor din Bulgaria

Elena Udrea a fost dusă la arest în cadrul Poliției de Frontieră Petrich, conform surselor citate, și va fi adusă vineri la Judecătoria Blagoevgrad.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, au precizat oficialii MAI.

Citeste si: Elena Udrea, prinsă în Bulgaria

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de  Elena Udrea  şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „  Gala Bute  ”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare.

ICCJ a respins contestația în anulare iar decizia inițială in dosarul Gala Bute rămâne definitivă, astfel că Elena Udrea va trebui să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare. 

Citeste si:  Ce a primit fiica Elenei Udrea de Moș Nicolae?! Imagini unice cu blondina alături de fiica sa

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

Citeste si:  Elena Udrea, victorie în fața DNA la Curtea Supremă. Scapă de controlul judiciar

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Condamnare pentru dosarul ”Gala Bute”

În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. 

Citeste si:  Cine este Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea. Cei doi au împreuna un copil

Procurorii au arătat în rechizitoriu că, în 24 iunie 2011, a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box. În baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare în valoare de 8.116.800 lei. 

Citeste si:  VIDEO- Ce spun psihologii despre gestul bărbatului care a murit după ce intrat intenționat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei

Anchetatorii au susţinut că Elena Udrea a avut cea mai importantă contribuţie la săvârşirea acestor fapte şi la producerea rezultatului, deoarece ea a luat decizia organizării galei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI