Close sidebar
Close sidebar

Prima măsură luată de noul ministru al Educației! Copiii românilor din diaspora vor fi direct afectați

Noi reguli in scoli din luna ianuarie. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, introduce ore suplimentare gratuite in unitatile de invatamant, pentru elevii care nu reusesc sa tina pasul cu programa scolara. Masura le va prinde bine mai ales copiilor care se intorc din strainatate si carora le este greu sa se reacomodeze cu limba de origine.

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Andreea Miu, care vorbeste fluent limba italiana, s-a mutat in Milano, cu parintii, inca de cand avea 3 ani. Acolo a facut gradinita si o parte din scoala primara, iar romana o auzea doar in casa. Din iulie s-a intors in tara cu familia ei si a inceput o noua viata.
Tatal ei o aduce zilnic la o scoala din Timisoara, unde acum copila incearca sa se adapteze. Ritmul e insa altul. In Italia, cursurile erau mai ales practice, ori la noi in tara se face scoala intr-un ritm alert.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Si Raul, un elev de clasa a 7-a a fost in ultimii 3 ani plecat tot in Italia. Din septembrie s-a intors si el in tara si vine la scoala zilnic.

Din ianuarie, ministrul educatiei introduce oficial cate 3 ore suplimentare in scoli, incepand cu elevii din clasa a 3-a si pana la cei de clasa a 8-a.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI